Életmód

2016.10.10. 10:07

Megfelelő edényben fagyasszunk!

Dányi-Wéber Veronika vendéglátó technikus azt ajánlja, hogy használjuk ki a kellemes őszi napokat és amit csak lehet, spájzoljunk be a kertből a hűtőszekrénybe télre.

Tóth B. Zsuzsa

Praktikus, ha jól záró műanyag dobozokat használunk, különféle méretben. Érdemes olyan dobozokat vennünk, amelyekben fagyasztani és hűteni is lehet. Így ha ki akarjuk olvasztani a tartalmukat, előző este kivesszük a fagyasztóból, másnapra már kiolvad a hűtőben. Nem kell használnunk mikrót, vagy attól tartanunk, hogy megromlik az étel hosszú időn át szobahőmérsékleten. Válasszunk minden esetben akkorát, amekkorának a tartalmát egyszerre felhasználjuk majd, amikor elővesszük. Hiszen ami felolvad, azt már mielőbb el kell készíteni, visszafagyasztani nem szabad. Mivel az élelmiszer fagyott állapotban szinte felismerhetetlen, a dobozokra feltétlenül ragasszunk címkét, azon tüntessük fel, hogy mit tartalmaznak és hogy mikor tettük el az élelmiszert. Vagy tegyük eleve különböző színű, méretű dobozokba az ételt, hogy megkülönböztethessük azokat. Tárolhatunk nyers és főtt dolgokat, de azt ugyancsak tüntessük fel a kis cédulán. Olvasztáshoz a mikrohullámú sütőbe nem mindegyik műanyag doboz alkalmas, erre érdemes odafigyelni. Praktikus, ha olyan edényben tesszük be a mikróba az ételt,  amelynek a tetején kis nyílás van.

Címkék#fagyasztás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!