Sport

2016.10.10. 10:58

Zalai irányító a válogatottban!

Zalaegerszeg – Vasárnap Székesfehérváron Magyarország–Szlovákia U19-es válogatott amerikaifutball-mérkőzést rendeznek. A házigazda együttes keretében pedig van egy zalaegerszegi fiatalember is.

Varga Andor

Zalában jelenleg nincs bajnokságban induló amerikaifutball-csapat, a sportági működés egyetlen jele, hogy a másodosztályban tavaly elődöntős Zala Predators szerdánként edzést tart a megyeszékhelyi Városi Sportcentrumban. Ennek tudatában különösen váratlan és örömteli a fejlemény, hogy zalai játékos válogatott tud lenni.

– A korosztályos csapat a hétvégén kétnapos edzőtábort tartott Csillebércen, ahol véglegesítették a 45 fős keretet – tudatta a szintén egerszegi Orsós Attila, tudatta a szintén egerszegi Orsós Attila, aki gyakornok edzőként dolgozik a csapatnál. – Boda Gábor vezetőedző úgy döntött, hogy irányító poszton két játékos küzdhet tovább a csapatért: Gasparik Gergely, a Budapest Wolves-ból, valamint a zalaegerszegi Puschmann Bence. Utóbbi a válogatott felkészülése során keményen, alázattal dolgozott, gyorsasága és passzjátéka kiemelkedő volt, jól olvasta a játékot, a trénerek sok pozitív véleményt mondtak róla. A támadók igazi vezérévé vált, nyomás alatt is magabiztos maradt, és a statisztikai mutatói is jelentősen javultak.

Balról Puschmann Bence, mellette pedig Boda Gábor, a magyar U19-es amerikaifutball-válogatott vezetőedzője Csillebércen

Fotó: Orsós Attila

Puschmann Bencének jelenleg egyébként nincs is csapata, több korábbi zalai ragadozóval együtt Ausztriában, a Füstenfeld alakulatánál látogatja az edzéseket, de tétmeccsen még nem lépett pályára náluk. A vasárnap délután két órakor, Székesfehérváron kezdődő találkozó ezért különösen nagy lehetőség.

Az U19-es válogatott egyébként Európa-bajnoki selejtező-sorozatra készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!