Sport

2016.10.10. 11:53

Pályán a lányok - Nyert az SZKKA, kikapott a HVSE

Szombathely - Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 5. fordulójában a Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia biztosan nyert, a Haladás VSE Sport Kft. szoros meccsen kapott ki.

Tóth Gábor

Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia-Dunaújvárosi Kohász II. 27-20 (15-12). - Szombathely, 300 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Natkai, Szalay.

Szombathely: Futaki - Győrffy 3, Virág 5, Császár 3, Szendrei 6/3, Pukler 2, Szecsődi 6. Csere: TÖMŐ, Szovák (kapus), Magó, Gaylhoffer 1, Mayer 1/1, Jámbor, Pődör, Csire, Cser. Edző: Bölöni Roland.

Ismét megtelt az egyetemi csarnok, így megint remek hangulatban léphettek pályára a szombathelyi lányok. A jó erőt képviselő ellenfél nem adta olcsón a bőrét, tartotta a lépést a hazaiakkal. A házigazda ugyanis puha védekezéssel „segítette" ellenfelét - igaz, az előny végig a vasiaknál volt. Tömő Alexandra kapuba állítása hozta meg a változást. A hazaiak fordulás már stabilabb védekezéssel, pontosabb támadójátékkal rukkoltak elő. Egyre növelték előnyüket, Kilenc góllal is vezettek, végül biztosan nyertek. Junior: 33-24.

Fotó: SZKKA

Bölöni Roland: - Gratulálok a csapatomnak, a második félidei kiváló kapusteljesítménynek is köszönhetjük a győzelmet.

Haladás VSE Sport Kft.-Gárdony-Pázmánd 27-30 (13-19). - bük, 100 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Farkasné, Szalayné.

HVSE: Lakó - Sebestyén 2, Takács K. 5/3, Doncsecz 1, Hegedüs 6, Guttyán 3, BARANYAI 1. Csere: Márkus (kapus), Hrabovszky 3, Tóth F., Bolfán 2, Gerencsér, Freiberger 3, Németh R., Horváth H., Kiss N. 1. Edző: Hamar Zoltán.

A 18. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Aztán a vendégek rákényszerítették akaratukat a hazaiakra. Nem a saját játékát játszotta a Haladás, így rengeteg hibát követett védekezésben és támadásban is. A második félidőre össze szedte magát a szombathelyi gárda, futott az eredmény után, egyre faragta a hátrányát, de már vendég az az első félidőben összeszedett hat gólos előnyéből hármat megőrzött, és nyert. Junior: 14-31.

Fotó: SZKKA

Hamar Zoltán: - Összességében csalódott vagyok, mert nyerhető mérkőzést vesztettünk el. Ha végig úgy játszunk, mint a második félidőben, akkor nyerünk.

A HVSE kedden, 18.30-as kezdéssel Bükön a Magyar Kupa 2. fordulójában az NB I-es Mosonmagyaróvárt fogadja - a tisztes helytállás reményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!