Sport

2016.10.10. 13:30

Következik az Európa-bajnokság

Nagykanizsa– Újszászon 5 egyesület 86 lábtoll-labdázója indult az Újszász Kupán és a trófea a zemplénes lányok remek szereplése révén Kanizsára került.

Kühne László

A Kunics Réka vezette női gárda mindhárom számban (csapat-páros-egyéni) az élen végzett, a kanizsai játékos pedig a mezőnyben elért legtöbb pontjával megszerezte a legjobbnak járó serleget is. A férfi centercsapat Takács Endre játékos-edzővel az élen alaposan kitett magáért, hisz nagy csatában verte az Eb-válogatott újszászi csapatot. A Zemplén SE 4 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzéremmel végzett a ponttáblázat élén.

Zalai eredmények. Női csapat (13 induló): 1. dr. Farkas Martina, Kunics Réka, Morvai Noémi, Tukszár Zsófia (Zemplén SE Nagykanizsa), ...6. Gyalog Csenge, Sillinger Zsanett, Szrapkó Sára, Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK). Női páros (22): 1. Kunics Réka, Morvai Noémi (ZSE). Női egyéni (16): 1. Kunics Réka. Férfi csapat (12): 1. Lukács Márton, Huszár Emil, Takács Endre (ZSE), ...4. Farkas Balázs, Horváth Gergő, Baranyai Benett (ZSE). Férfi páros (17): 3. Baranyai Benett, Farkas Balázs (ZSE), ...5. Farsang András, Farsang Imre (Cserszegtomaj), 6. Lukács Márton, Takács Endre (ZSE). Férfi egyéni (21): 2. Farkas Balázs. Vegyes páros (22): 3. Baranyai Benett, Morvai Noémi (ZSE), 4. Lukács Márton, dr. Farkas Martina (ZSE), 5. Horváth Gergő, Tukszár Zsófia (ZSE).

Baranyai Benett (jobbra) és Tóth Gábor a németországi Hagenben megrendezett verseny dobogóján

A magyar lábtollasok külföldön is megméprették magukat. A kanizsai Baranyai Benett és az újszászi Tóth Gábor alkotta kettős győzelmét hozta a németországi Hagenben lezajlott jubileumi nemzetközi viadal.

A távol-keleten 3 ezer éves hagyománya van a sportágnak, míg Európa számára a lábtoll-labdázást Peter von Rüden német mérnök fedezte fel kínai utazásai során, aki 1991-ben alakította meg az FFC Hagen-t, az első európai lábtoll-labda egyesületet. A nemzetközi torna a klub fennállásának negyedszázados évfordulóját ünnepelte. Az első napon 36 páros versengett, és a döntőben a Baranyai-Tóth duó a házigazdák kettősét verte 2:1 arányban.

A sportág következő nagy eseménye a Kisteleken október 22-én kezdődő lábtoll-labda Európa-bajnokság lesz – több zalai indulóval.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!