Sport

2016.10.10. 13:25

Háromszáz futó négy iskolából

Zalalövő– Négy általános iskola tanulói vettek részt azon a mezei futóversenyen, amit a minap rendeztek meg az északnyugat-zalai kisvárosban. A rendezvényre a helyi, a bagodi, a teskándi és a salomvári intézménybe járó gyerekek neveztek.

Gyuricza Ferenc

Zalalövőn már három évtizedes hagyomány, hogy a tanévkezdést követően őszi mezei futóversenyre invitálják az általános iskolás korú gyermekeket. A helyi intézménybe járó tanulók mellett a környékbeli iskolák sportkedvelő diákjait is –     tudtuk meg Gyarmati Antal iskolaigazgatótól, aki azt is hozzátette: az idei, azaz 30. rendezvénye mintegy 300 tanuló nevezett.

Fotó: Gyuricza Ferenc

A futóverseny lebonyolítását illetően kifejezetten szerencséjük volt az időjárással, hiszen még azt megelőzően sikerült megrendezniük, hogy hűvősebbre fordultak volna a napok, így nyárias napsütésben vághattak neki a távnak a gyerekek. Az intézményvezető szerint ennek is köszönhető a résztvevők igen magas száma, illetve azt is, hogy a verseny kifejezetten jó hangulatban zajlott.

Az egyes kategóriák nyertesei: lányok, I. korcsoport: Horváth Hanga (Teskánd), II. kcs.: Boros Luca (Zalalövő), III. kcs.: Matkó Boglárka (Zalalövő), IV. kcs.: Srágli Emese (Zalalövő). Fiúk, I. kcs.:  Molnár Bence, II. kcs.: László Péter, III. kcs.: Vass Csanád, IV. kcs.: Gyarmati Márk (mind Zalalövő). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!