Sport

2016.10.10. 13:34

Sokat ért Vittman gólpassza is

Zalaegerszeg - Egy góllal mindenképpen jobbnak bizonyult a labdarúgó NB III Nyugati-csoportjában rendezett zalai rangadón a Tarr Andráshida a Hévíz ellen. Merthogy, egy alkalommal betalált, ám kétségtelen, hogy a vendégeknek is lett volna alkalmuk erre, de azok a lehetőségek kimaradtak.

Kerkai Attila

Ahogy a szombati találkozó felvezetésében is nyilatkozták az edzők, már az is örömteli, hogy újra rendezhetnek zalai derbit az NB III-ban, amely egyébként inkább taktikai csatát hozott. Az edzők már nyilatkoztak, most a csapatok egy-egy játékosát kértük értékelésre. 
Mielőtt elfeledkeznénk róla: a győztes gólt Tóth László jegyezte, aki a 81. percben a félpályától indulva vezette a kapusra a labdát és nem hibázott. A gólpasszt viszont Vittman Ádám adta, társának háttal állva. Ám mennyire volt tudatos ez?


- Az volt, hiszen láttam, hogy Tóth Laci bemegy mögém és máskor is vannak ilyen helyzetek, amikor ezt meg kell próbálni - tudtuk meg Vittman Ádámtól. - A befejezés szép volt és úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk. Több helyzetünk volt, nekem is akadtak lehetőségeink, csak most több koncentráció kellett volna még. Nálunk és náluk is sok volt a hiányzó és nehéz volt feltörni a Hévíz védelmét.

Az andráshidaiak játékosa, Varga Márk indul meg Szabó Bálint (szemben) és Bedő Marcell (2) között


A másik oldalról Major Máté, a Hévíz csapatkapitánya volt a riportalanyunk. Egygólos meccsre számítottak, s az is lett belőle. 
- Annál az átadásnál nem is a helyezkedés volt a gond, hanem, hogy társunk elcsúszott. Ha ez nincs, akkor kivágja a labdát, így viszont gólhelyzet lett belőle... Az volt a taktikánk, hogy kontrázzunk, de az első félidőben mégis nagyon magunkra húztuk az ellenfelet. A másodikban már jobban érvényesült az elképzelésünk, s volt is lehetőségünk. Szerintem, ha mi lőjük a gólt, akkor nyertünk volna. Egygólos meccs volt, erre lehetett számítani, de ezt a találatot a Hida szerezte meg. Sok volt a hiányzónk, ám nekik is. Most arra kell figyelnünk, hogy hazai pályán a Tatabánya ellen megszerezzük a három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!