Külföld

2016.10.10. 20:20

Trump kontra Clinton

Nem egészen egy hónap múlva, november 8-án Amerika 58. alkalommal is elnököt választ. Márpedig sehol nem értenek úgy a felhajtáshoz, mint Amerikában.

Budai Dávid

Itt amúgy is minden nagyobb, minden hangosabb, mint máshol, és különösen igaz ez, ha elnököt választanak. Most, hogy az elnökválasztás a hajrához közeledik, egyre-másra emeli a tétet mindkét fél. Nehéz elképzelni annál menőbb dolgot, minthogy Robert De Niro készít egy videót, amelyben éppen elmondja a tuti frankót, és abban személy szerint meg is említ minket. Mindez azonban csak akkor igaz, ha nem mi vagyunk Donald Trump.

Szegény ingatlanmágusra ugyanis most nagyon rájár a rúd. Nemcsak a Szarvasvadász feni rá a fogát, hanem a Terminátor, azaz Arnold Schwarzenegger, Kalifornia volt kormányzója is közölte, nem támogatja Trumpot a novemberi választásokon. Szerinte ugyanis hiába republikánus, ezúttal az ország érdekét kell nézni a pártérdekkel szemben, ez pedig az, hogy Trumpot ne válasszák elnökké. A liszteszacskó már jó ideje borulásra állt, de végül egy 11 évvel ezelőtti beszéd kiszivárgása miatt dőlt ki végleg, amelyben Trump a nőkről nem igazán nyilatkozott szépen.

Márpedig azt neki is tudnia kellett volna, hogy az adó be nem fizetését még csak-csak megbocsátják, a nőket sértegetőket azonban elsöpri a népharag. Trump viszont nem adja fel, hiába hátráltak ki mögüle az erős emberek. Egy hónap sok idő. Főleg ahhoz, hogy kiderüljenek dolgok. Ki is fognak. Ha pedig Trump belebukik a nősértegetésbe, akkor Hillary Clinton történelmet ír mint az első nő, aki a világ ura lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!