Sport

2016.10.10. 22:35

Viselhető vereség ésbravúros győzelem - A férfi meccs szurkolói demonstrációval kezdődött

Zalaegerszeg - Vasárnap hazai pályán kezdte meg az új szezont a két megyeszékhelyi élvonalbeli kosárlabdacsapat. A férfiak viselhető vereséget szenvedtek, a nők viszont értékes bravúrgyőzelmet arattak.

Kerkai Attila

A ZTE NKK női csapata a hétvége kellemes meglepetésével szolgált, amikor hazai pályán, nagyon izgalmas csatában legyőzte a Ceglédet. Az egerszegiek az utolsó pillanatig kiélezett meccsen nyertek 81-78-ra, pedig vezettek 20 ponttal is (26. p.: 59-39). A lefújáskor pedig úgy ünnepeltek az egerszegiek, mintha máris valamilyen címet nyertek volna.

- Annak is szólt az ünneplés, hogy a tavalyi szezonban nem sok győzelemben volt része a társaságnak, így egyfajta gát is felszabadult mindenkiben - mondta a vezetőedző Gáspár Dávid, akinek ez volt tétmérkőzésen a bemutatkozása az együttes élén. - A mérkőzésen hiszen hiába vezettünk biztosan, éreztem, hogy a lányokban benne van, hogy mi van, ha mégsem sikerül... Ez az, amit jobban kell majd kezelni. Bravúrgyőzelmet arattunk egy erősebb csapat ellen, de vannak persze tanulságok is. Számítottunk a ceglédi letámadásra, és az persze benne van a pakliban, hogy ilyenkor a csapat hibázik. A gond csak abból fakadt, hogy ez a periódus túl hosszúra nyúlt, ezért is tudott az utolsó percben még fordítani is a Cegléd. De aztán visszavettük az előnyt.

Az ünneplés pedig csak visszafogott volt, hiszen a csapatot csütörtökön újra pályára szólítják, amikor a Győr vendége lesz a ZTE NKK.

- Sokat tettünk az első győzelemért, és ki tudnék emelni játékosokat, de nem teszem, mert ez kollektív siker volt - mondta még a tréner. - A következő ellenfél euroligás csapat, és nagy kihívás számunkra. Nem szeretnénk könnyen adni a bőrünket, de tudjuk, hogy a hazaiak jóval esélyesebbek.

Az egerszegi Norfleet-et (fehérben) Markovic szerelné
Fotó: Katona Tibor

A Zalakerámia-ZTE KK mérkőzése az Alba Fehérvár ellen szurkolói demonstrációval kezdődött, a drukkerek abbéli véleményüknek adtak hangot, hogy vasárnap déli 12 órakor bizony nem egészséges dolog bajnoki mérkőzést játszani. Nem tudni, hogy az időpontot diktáló televíziós sportcsatornánál veszik-e az adást , ám szinte biztos: a Zalaegerszegen megszokott délutáni/esti (pláne szombati...) kezdési időponttal jóval többen lettek volna a lelátón.

És láthatták volna a helyszínen, ahogy az erősebb és készebb csapat megnyeri az összecsapást. Az Alba öt amerikai játékossal rendelkezik, nem beszélve a szerb Markovicról. Az ellenfélnél még a negyedik csere is bizonyos Shepard volt, míg a hazaiaknál csupán három ember szállt be összesen a meccsen.

Ezzel együtt a ZTE KK nem adta olcsón a bőrét, jelentős hátrányból nagyot küzdve az egyenlítésig kapaszkodott, de meg is fordítani a meccset már nem maradt energiája. Úgy tűnik, a csapat tavalyi, rövid kispadja ebben az évben sem lesz hosszabb, de a játék (és pláne a dobóteljesítmény) biztosan lesz jobb. És az ellenfél sem lesz mindig ennyire erős.

Az egerszegi Norfleet-et (fehérben) Markovic szerelné
Fotó: Katona Tibor

A férfiak másfél hetes szünettel folytatják a szezont, ami lehetne jó hír, hiszen alkalmat ad a játék csiszolására. A tréningekről viszont a B33-as vb-re utazott Kerpel-Fronius és Mohácsi hiányozni fog. Folytatás október 20-án itthon, a Szeged ellen. És azt a meccset már este hétkor rendezik...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!