Hírek

2016.10.10. 18:15

Új utakon járnak a vépiek

A képviselők hagyományos, aszfaltburkolatú útpálya kialakítása mellett döntöttek. 2015 novemberében bontották fel a felújításra beadott pályázatokat, tavasszal kezdődtek a munkálatok, amelyek néhány hete értek véget.

Kelemen Attila

Gazdag programmal ünnepelték megújult utcáikat az egybegyűltek - Szombathely Város Fúvószenekarának felvezetésével vonultak végig a Deák utcán, a Táncsics utcához érve szalagátvágás, útszentelés következett.


Tábla jelzi, hogy a Deák és Táncsics utcák megújultak. Az első sorban állnak (balról): Kovács Péter, Ágh Péter országgyűlési képviselő, Szijj Vilmos és Táncsics (Réti) Sándor adományozó Fotó: Ohr Tibor

Az esemény a művelődési házban folytatódott. Kovács Péter polgármester ünnepi beszédében az utakról mint az előbbre jutás lehetőségeiről beszélt, melyeken egy-egy cél felé indulunk el. Utalt arra, hogy Vép elérte a célját a két utca felújításával - igazi városi, európai utcák születtek, amelyek Európába viszik Vépet.

Ágh Péter országgyűlési képviselő örömének adott hangot, hogy a városban az igények és a források találkoztak. Szerinte három dologra feltétlenül szükség volt a fejlesztés sikeréhez: a kormány 112 milliós támogatására, a Vépért tenni akaró szívre, amelyet Táncsics Sándor anyagi segítsége tükröz, valamint a helyiek tenni akarására. Megemlítette azt is, hogy a közeljövőben egy újabb beruházás valósulhat meg a Belügyminisztérium támogatása révén.

A 11 órakor kezdődő útavató ceremóniára Budapestről érkező Táncsics Sándort szűnni nem akaró tapssal köszöntötték a helyiek. 20 millió forint - ennyivel járult hozzá a Németországban élő, 1935-ben született egykori vépi lakos a Táncsics Mihály utca felújításához, amelyben szülői háza is áll. A gáláns adományozó, akit Vép díszpolgárává avattak az ünnepségen, most sem jött üres kézzel: ahogy tavaly ilyenkor, úgy most is 5 millió forintot adott át a Hatos Ferenc általános iskola igazgatónőjének.

- Nekem nincs unokám, akinek adhatnék - mondta -, így aztán az összes vépi iskolást az unokámnak érzem.

Tárgyjutalmat, emléklapot kaptak azok, akik sokat dolgoztak a beruházás sikeréért. Helyi fellépők táncos és énekes produkciói, majd Batyi Árpád és zenekara szórakoztatták a vendégeket - a cigányzene Táncsics Sándort is felcsalta a színpadra. Száz főre készült babgulyás a kondérokban a bensőséges, családias ünnepségre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!