Civil

2016.10.11. 09:18

Szüreti mulatság Püspökmolnáriban

Püspökmolnári - A Rába-menti Püspökmolnári lakói több évtizedes hagyományt követve idén is megülték a szőlő és bor ünnepét: több mint száz, magyar ruhába vagy éppen maskarába öltözött résztvevő közreműködésével rendezték meg a szüreti mulatságot szombaton.

Civil Tudósítónktól

Fotó: Palkó Zsolt

Szikrázó őszi napsütésben indult el a Festetics György utcából a szüreti menet – magyar ruhás lányok, kéregető asszonyok, vadászok, de szépen feldíszített hintó, traktorok, nótaszó és tánc is színesítette az októberi délutánt.

Az utcára kibámészkodó helyiek mosollyal üdvözölték, néhol pálinkával és süteménnyel kínálták a menet tagjait, akik hangos nótázással, körtánccal köszönték meg a vendéglátást, majd a kisbíró „kidobolta” és kihirdette az esti mulatságot is.

Már-már teljesen besötétedett, mire a felvonulók a faluházhoz értek, ahol étel-ital és élőzene várta őket. Kicsik-nagyok, óvodások, de a nyugdíjasok is késő estébe nyúlóan ropták a táncot, a remek hangulatú bál végül egészen hajnalig tartott.

Palkó Zsolt

Címkék#civil

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!