Sport

2016.10.11. 14:09

Gólgazdagra sikeredett a 8. forduló a szombathelyi csoportban

Körkép - A 8. fordulót rendezték a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság szombathelyi csoportjában.

Kerkai Attila

A címvédő Ják szomszédvári rangadót nyert a Balogunyom vendégeként. A Tanakajd-Söpte derbit meglepően biztosan húzta be a házigazda. A listavezető Vasszécseny jobbnak bizonyult a Sparinál. A Gyöngyöshermány győzött Zanaton.

Balogunyom-Ják 0-2 (0-1). Balogunyom, 120 néző, vezette: Boda Gy.

Balogunyom: Kozma - Homor D., VILICS, HAJÓS, Horváth M., Böle (Homor M.), Szén, FARKAS M., Dávid, Kalmár (Balogh T.), Sali (Horváth I.).

Ják: Matyi - Svob, MÁTÉ P., Máté Á., MÁTÉ D. (Barbalits), MÉSZÁROS G., MÉSZÁROS T. (Iszak), Czeglédy (Kóger), Dobos, NEUBAUER, Marosits (Mészáros B.).

Gólszerzők: Máté Á., Mészáros G.

A szomszédvári rangadón kevés munkája volt a kapusoknak. A jó iramú mérkőzést megérdemelten nyerték meg a vendégek, sokat futva ,dinamikusan játszottak, a párharcokból általában ők jöttek ki győztesen a középpályán. A Balogunyomtól 20 perc jó játék, egy kapufa, sok közepes egyéni teljesítmény kevésnek bizonyult a pontszerzéshez.

Bozsok-Felsőcsatár 3-2 (0-1). Bozsok, vezette: Szabó P.

Bozsok: Miklós - Kovács P., KISS M., KÖNYE (Iker), PÓNÁCZ, Tompek, Dévényi, Horváth P., Kántor (Mihácsi), PINTÉR, Rapi (Radics).

Felsőcsatár: Szabó Christopher - Gerencsér, Horváth L., Cobzaru (Tóth K.), Csoknyai, Kiss M. (Szládovics), Schmalzl, Kopácsi, Tóth A., Böhm, Tieber.

Gólszerzők: Pintér (2), Horváth P., ill. Gerencsér, Kopácsi.

A mérkőzés gyors felsőcsatári góllal kezdődött ami alaposan megfogta a vendéglátót. Az első félidőben nem találta a játék ritmusát a bozsoki csapat, míg a vendégek több helyzetet is kidolgoztak, ezek azonban rendre kimaradtak. A második félidőre egy teljesen más szellemű Bozsok futott ki a gyepre, aminek meg is lett az eredménye, kétszer is sikerült egyenlíteni, majd a 92. percben egy gyönyörű szabadrúgásgóllal a három pontot is otthon tudta tartani.

Táplán-Torony 5-1 (2-0). Táplánszentkereszt, vezette: Mészáros J.

Táplán: Keszthelyi - Virág, Béry, Balázs, Mikovics (Németh M.), Muzsai, Kajcsos, Jantos (Káldi), Polgár, Rajzinger, Németh Sz. (Gáspár).

Torony: Babos - Juhász, Binger, Dékán, Karcsics, Rácz, Szabó G., Dankovics, Leidl (Nagy B.), Szabó I., Farkas I.

Gólszerzők: Muzsai, Káldi, Németh Sz., Rajzinger, Jantos, ill. Rácz.

Kiállítva: Binger (58., Torony), Dankovics (69., Torony), Farkas I. (50., Torony).

Nagyon bekezdett a hazai csapat, sorra alakította ki a helyzeteit, de közülük csak kettőt váltott gólra - pedig 45 perc alatt eldönthette volna a mérkőzés sorsát. Fordulás után a fegyelmezetlen Torony megfogyatkozott létszámban, ettől kezdve már csak a különbség volt kérdéses.

 

Zanat-Gyöngyöshermán-Szentkirály 0-1 (0-0). Szombathely, vezette: Bazsó F.

Zanat: Szalay N. - Lakatos Zs., SZABÓ P., Putz, Bárdics, Porkoláb, LAKATOS T., Kovács G. (Szabó Z.), SCHMIDT, Horváth G., Molnár A. (Iszak).

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Káldi - Kis, Hegedűs, Fazekas, Dénes, Horváth Á., Szép (Dalmi), Varga D. (Sturm Á.), Szabó A. (Kirchmajer), Horváth A. (Sturm A.), Tima.

Gólszerző: Fazekas.

Egyenlő erők küzdelmében a vendégek helyzet nélkül találtak egy gólt, míg a zanati csapat erre csak két kapufával és egy 11-es gyanús helyzettel tudott válaszolni. Így a Gyöngyöshermán örülhetett a három pontnak. Hazai csapat több játékosára nem számíthatott ezen a hétvégén, de akik a pályán voltak, azok tudásuk legjavát nyújtották. Ez a találkozó a harmadik 0-1-s meccse volt a Zanatnak egymás után.

Vasszécseny-Spari 2-0 (0-0). Vasszécseny, 170 néző, vezette: Derdák M.

Vasszécseny: Pungor A. - HORVÁTH SZ., BODA G., Balázs Á. (Kiss G.), Pongrácz Zs. - KŐMŰVES M., IMRE B. - PUNGOR D. (Bori G.), Viszked B., Vadász T., HORVÁTH D.(Horváth Á.).

Spari: Biró - Németh R., Varga B. (Milkovics), Kelemen, Bolfán, Dienes, Tóth A. (Holdosi), Molnár A. (Németh V.), Varsányi N. (Horváth Z.), Keresztényi, Pulai.

Gólszerzők: Horváth D., Pungor D.

A forduló rangadóján szépszámú nézősereg előtt léptek pályára a csapatok. A vendégek az első perctől kezdve próbálták lassítani a játékot. Kontrákból voltak lehetőségeik, de az igazán nagy helyzetek a hazaiak előtt adódtak. A második játékrészt nagy iramban kezdte a házigazda és végig letámadva, ziccerek sokaságát dolgozta ki. Kétszer a kapufát is eltalálta. Helyenként tetszetős, közönségszórakoztató játékkal teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Szécseny. A végére már csak a számszerű végeredmény volt kérdéses.

Gencsapáti-Újperint 0-0. Gencsapáti, 100 néző, vezette: Hittaller R.

Gencsapáti: Szabolics - Plajszer, Geröly Á. (Farkas G.), Komáromi, Vida K., HORVÁTH T., Lőrincz T., Tar (Szigetvári), VARGA D., Bernáth, Domján.

Újperint: Németh G. - Mészáros (Horváth D.), Tóth B., Török, Gombos, Tóth D., Vas T., Polhammer, Pungor (Baranyai), Tóth K., Varga A.

Az első félidőben a hazai csapat irányította a mérkőzést, több gólszerzési lehetősége is volt. A második félidőben a hazaiak játéka szétesett, az újperinti együttes több veszélyes kontrát vezetett, de nem tudott kapuba találni. Igazságos döntetlen született. A Gencsapáti KSE csapata és szurkolótábora mielőbbi felépülést kíván a vendégek sérült játékosának, Pungor Patriknak.

Tanakajd-Söpte 5-2 (2-1). Tanakajd, vezette: Hérincs Cs.

Tanakajd: SOMOGYI R. - PREICZER L., Könczöl Sz. (Pásti Z.), Marcz M., BALÁZS T., Maczek J., KÖLKEDI D., Orsós G. (Móricz M.), ORSÓS J., KOMÁROMI Á., MOLNÁR T.

Söpte: Sándor - Nagy K., Nyul (Tóth P.), Szakály, Orbán, Pusker (Komláti), Szakács, Kovács Sz. (Légler), Kovács E., Varga A. (Kiss B.), Udvardi.

Gólszerzők: Molnár T. (2), Komáromi, Preiczer, Kölkedi, ill. Szakály, Kovács E.

Tapogatódzó játékkal kezdődött a találkozó majd szinte a semmiből egy egyéni akció révén vezetést szerzett a Söpte. A bekapott gól felébresztette a tanakajdiakat, hamar egalizálták, majd a szünet előtt még egyszer betaláltak. A második félidőben a vendéglátó még egy fokozattal feljebb kapcsolt, s szinte minden egyes támadásából gólhelyzet alakult ki - amiből még hármat értékesített. A vendégek még a végén kozmetikáztak az eredményen, de a mérkőzést ilyen arányban is megérdemelten, a búcsúi hangulathoz méltó jól játékkal a tanakajdi csapat nyerte.

Honvéd Sé-Szentpéterfa 1-0 (0-0). Sé, 80 néző, vezette: Talabér N.

Honvéd Sé: Földi - Parti (Süle), Uri, Balogh D., Fichtacher, Kiss P., Farkas P., Werderits B. (Berta), Soós (Kámán), Kovács K., Kiss M. (Molnár B.).

Szentpéterfa: Skrapits - Tóth G., Jurasits, Somfalvi (Németh M.), Tóth Sz., Wágner M., Wágner R., Kovács B., Csordás, Gaál R., Wágner Sz.

Gólszerző: Parti.

Megilletődötten kezdtek a felek, gyenge volt az iram, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben, mindkét csapat a biztonságot helyezte előtérbe. A félidő közepétől a hazaiak harcoltak ki enyhe mezőnyfölényt különösebb eredmény nélkül. A második félidőben érezni lehetett, hogy amelyik csapat gólt szerez az meg is nyeri a mérkőzést. Ez a a séieknek sikerült, egy szöglet utáni lecsorgó labdát váltottak gólra. Összességében a végig sportszerű mérkőzésen a minimális hazai győzelem megérdemelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!