Sport

2016.10.11. 14:33

Az Alba FKC Kisvárdán zárkózna tovább az élmezőnyhöz

Székesfehérvár - Negyedik mérkőzésére, harmadik idegenbeli találkozójára készül az Alba Fehérvár KC a női kézilabda NB I 2016-17-es szezonjában. Ma, 18 órakor

Ferencz Balázs

Kisvárdán vizitálnak Deli Rita lányai.

Fotó: Molnár Artúr

Idegenben eddig nem ment. Az Alba Fehérvár KC egyetlen pontot sem szerzett az első osztályú bajnokság eddigi két idegenbeli összecsapásán, Dunaújvárosban és Siófokon is kikaptak Deli Rita tanítványai. A legutóbbi, hazai megmérettetésen már magabiztos játékkal nyert az FKC a Vác ellen, vagyis egyre inkább összeáll a csapat. Ezért is lehet vízválasztó a kisvárdai fellépés, az újonc otthonában csakis a győzelem lehet az elfogadható a fehérvári lányoktól. Hasonlóképpen gondolkodik az eddig csak a Kispestet legyőző együttes trénere, Kovács Péter is, aki elmondta: videózással készültek a hétközi összecsapásra.

- Próbáltam azokat a standereket, amit állandóan játszanak a fehérváriak, kivetíteni, edzésen gyakorolni. Igyekeztünk annyira jól felkészülni, amennyire csak lehet. Egyetlen egy dolog, csak a siker az elfogadható. Nagyon remélem, hogy nekik fogunk rontani. Jó lenne, ha most mi tartanánk végig kézben az irányítást - vélekedett Kovács.

Deli Rita is határozott volt a találkozó előtt, nyerni mennek Kisvárdára.

- A meccs pikantériája, hogy a Kisvárda újonnan épülő, de nem gyenge csapat, tele légiósokkal, A bajnoki szünetet arra használtuk, hogy Piedadét méginkább csapatba építsük. Remélem, hogy a lányok nem vesztették el gyorsaságukat és lendületüket - vélekedett az FKC edzője.

A sérült Mayer Szabina kedden sikeres térdoperáción esett át, rajta kívül mindenki hadra fogható.

- A válogatottak, Lavko és Gjorgjijevszka is jó állapotban tértek vissza. Ellenfelünk hiába elemezte ki az eddigi meccseinket, nekünk a saját játékunkat kell játszanunk. Mindenki ellen van variációs lehetőségünk, speciálisan tudjuk az ellenfélre állítani a védekezésünket és a támadósort is. Hosszú út és nehéz mérkőzés vár ránk, de pontokért utazunk - mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!