Sport

2016.10.11. 15:17

Haraptak az aligátorok

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság harmadik fordulójában az AVUS 8-6-ra győzött az Alfa otthonában.

Pum András

Alfa SC-ESMTK–AVUS 6-8 (1-2, 2-2, 1-2, 2-2). Pesterzsébeti uszoda, 50 néző, OB I/B-s bajnoki mérkőzés, vezette: Vogel, Rubos.

AVUS: Horváth A. – Cvetic, Hajmási 2, Takács 2, Doma, Kutasi, Karácsonyi. Csere: Ekler B. 2, Polcsik, Juhász, Sági, Galambos G. 2, Karácsonyi. Edző: Matajsz Márk.

Fotó: Unger Tamás

Miután egész nyáron a szabadban készültek a szombathelyiek, kissé furcsa volt számukra a fedett uszoda. Ennek ellenére végig ők vezettek a kemény, hektikus, de sportszerű mérkőzésen. Az Alfa nehéz ellenfélnek bizonyult, ám a vasiak az utolsó negyedben már négy góllal, 8-4-re vezettek. A végén két könnyű gólt ajándékoztak a fővárosiaknak az aligátorok. De helyén volt a szombathelyiek szíve, s két találatot megőriztek előnyükből. A vendégek remekül védekeztek, sok lövést blokkoltak, megérdemelten nyertek.

Az AVUS kapusa, Horváth Alex remekül védett az Alfa ellen. Fotó: Unger Tamás

– Lélektanilag is fontos győzelmet szereztünk, egy idegenbeli siker sokat ér. Viszont sok volt a ki nem kényszerített technikai hiba, ezeket ki kell javítanunk. Az egész csapattal elégedett voltam, de Horváth Alex különösen jól teljesített a kapuban. Rajta kívül a fiatalok, Galambos Gergely, Ekler Bendegúz, Juhász Máté és Sági Benjamin játéka is nagyon tetszett – értékelt Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!