Sport

2016.10.11. 15:51

Szép eredmények, sérülések, műtétek

Tapolca - Remekül kezdték a szezont az Sz-L Bau Balaton Vívóklub versenyzői, ugyanakkor a sikereket súlyos sérülések árnyékolják be.

Horváth Gábor

Ahogyan arról beszámoltunk, a klub első számú párbajtőrözője, a riói olimpián csapatban bronzérmes Rédli András (edző: Udvarhelyi Gábor) a tatai válogató versenyen megsérült, térdét műteni kellett, 8-10 hetes kihagyás vár rá. Ugyanezen a megmérettetésen járt szerencsétlenül Hanczvikkel Márk (edző: Borosné Eitner Kinga) is, aki sajkacsont-törést szenvedett, neki is kés alá kellett feküdnie.

Ő duplán balszerencsés, hiszen sérülés miatti hosszú szünet után éppen most tért vissza a pástra. Rédli a dupla válogató mindkét napján hatodik lett (a második napon a sérülés miatt volt kénytelen feladni a negyeddöntőt), Hanczvikkel sérülten vívta végig az első viadalt (csak a nap végén derült ki, nagyobb a baj), nyolcadikként zárt.Remekül szerepelt Tatán a fiatalabb korosztály képviselője, Siklósi Gergely (edző: Szalay Gyöngyi).

Siklósi Gergely alaposan belecsapott a szezonba, a junior vívó a felnőttek között is sikeres volt
Fotó: archív

A junior korú tapolcai vívó egy-egy ezüst és bronzérmet gyűjtött be a felnőtt mezőnyben. A hölgyek között testvére, Enikő (edző: Szalay Gyöngyi) az első nap 15. lett, a folytatásban bronzérmet nyert. Siffer Klaudia (edző: Borosné Eitner Kinga) egy nyolcadik helyet szerzett. Gergely, aki a felnőtteknél és a junioroknál is élen áll az országos ranglistán, a junior válogatón nem talált legyőzőre. A negyeddöntőben a Siklósival szemben alulmaradó Cziráki Bálint (edző: Borosné Eitner Kinga) a nyolcadik helyen zárt.Kadet korosztályban a balatonosok közül Nagy Géza harmadik lett, Csere Bence (edző: Puskás Gábor) ötödikként végzett a válogatón. Csere nagyon szép sikert ért el a budapesti kadet európai körversenyen, ahol egyedüli magyarként jutott döntőbe, s végül nyolcadik lett.

A klub balatonfüredi szakosztályában vívó fiatal vezeti a hazai világbajnokságra válogató ranglistát. Hamarosan indul a világkupaidényAz igazán kemény megmérettetések csak most következnek a vívóknál, hiszen beindul a világkupaszezon. A válogatott junior fiúk - Siklósi Gergellyel - hétvégén már Lettországban lépnek pástra, a hölgyek pedig - Siklósi Enikővel a soraikban - a jövő héten Észtországba utaznak.

A berni felnőtt világkupa október utolsó hétvégéjén lesz, Boczkó Gábor és Imre Géza elvileg nem szerepelt volna, de Rédli sérülésével esetleg visszatérnek a csapatba, amelynek egyetlen biztos embere jelenleg Somfai Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!