Sport

2016.10.11. 18:00

Szombaton déltől vasárnap délig egyfolytában úsznak a résztvevők

Dunaújváros - A hétvégén ismét sokan csobbannak vízbe azért, hogy részesei legyenek annak az úszógálának, amelynek minden teljesített hossza után a Móra iskola és a Jószolgálati Otthon egy-egy forintot kap majd.

Gallai Péter

Mintha tegnap lett volna, amikor az Ússz, hogy utolérjenek! Közhasznú Egyesület, illetve Szalontai Károly ötletgazda csapatával megszervezte az első, huszonnégy órás úszógálát, amelyre az ország minden pontjáról érkeztek résztvevők, s a kezdetektől az egészséges életmódra nevelés, az úszás, a vízilabda és a búvárúszás népszerűsítése mellett jótékony célt is szolgál. Hiszen minden teljesített hossz után a Móra iskola és a Jószolgálati Otthon gazdagodik egy-egy forinttal, s nem lesz ez másként a tizedik gálán sem, október 15-én, szombaton 12 órától október 16-án, vasárnap 12 óráig. Egyébként 2013-ban csúcsot is döntött az esemény, méghozzá a leghosszabb úszásfoglalkozás magyarországi maratoni csoportos váltó rekordját könyvelhették el.

Dunaújváros mellett az ország minden pontjáról érkeznek csapatok a gálára, amelyet Szalontai Károly és csapata szervez, immár tizedik esztendeje Fotó: Ady Géza

- Őszinte leszek, nem gondoltam volna, hogy megérjük a tíz évet - kezdte lapunknak Szalontai Károly, aki hozzátette, ugyan lenne okuk ünnepelni, de ezt csak szolidan, visszafogottan teszik. A miértre így felelt:

- Korábban rendre telt ház volt, azaz tizenhat csapattal vágtunk neki az eseménynek, most viszont csak tizenkettő indul, hárman az utolsó egy hétben mondták vissza a szereplést. Ez nagyon rosszul érintett, kudarcként élem meg, de ez nyilván a kiváló hangulatra nem fogja rányomni a bélyegét. Sajnos a kevesebb induló miatt kevesebb távot tudnak majd teljesíteni a csapatok, így támogatottjaink számára is kisebb összeg jut. Ám az biztos: bármennyi lesz a vége, az egyesület harminc-harmincezer forintra kiegészíti az adományt. Természetesen a megszokott körítés változatlan lesz, támogatóink jóvoltából igyekeztünk a versenyzők ellátását, a különböző színpadi programokat ezúttal is színvonalasan megszervezni - tette hozzá Szalontai Károly.

A fellépések - amelyre szintén minden érdeklődőt várnak - szombaton 17 órától kezdődnek. Színpadra állnak a Gárdonyi iskola táncosai, a No Control Dance Group, érkezik Budapestről egy salsa táncegyüttes, a Taiko Hungary japándob csapat, illetve este 20 órától a nagykarácsonyi efKA zenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!