Hírek

2016.10.11. 19:19

Boldog alkotói időszak

Tapolca - Életemben az egyik legjobb dolog az alkotás. Így vallott magáról első önálló tárlata megnyitóján kedden este a Tamási Áron Művelődési Központban Stankovics Béláné, Anikó, a tapolcai városi Amatőr Képzőművész Kör tagja.

Tóth B. Zsuzsa

Az intézmény vezetője, Barczáné Tóth Boglárka köszöntőjében elmondta, hogy Anikó alkotásait láthattuk eddig már néhányszor a csoport együttes kiállításain, most először azonban önálló tárlattal mutatkozik be, amely fontos lépés egy alkotó számára. Tihanyiné Bálint Zsuzsa, a csoport művészeti vezetője úgy fogalmazott, hogy egy klasszikus tárlatnak is megvan a mag receptje.

- Kell egy prominens személyiség, ez esetben Anikó, kell egy lélekemlő gondolat, amit eltehet a közönség, elvihet magával, a műsor, aztán jöhet a lényeg, a kiállítás megtekintése. Ez a megnyitó rendhagyó lesz most, mert hosszú méltatás helyett saját verseimmel köszöntöm Anikót - mondta Tihanyiné Bálint Zsuzsa, majd felolvasta gondolatait mindarról, ami a képeken látható. Létezésünkről, az alkotásról, az alkotói ösztönről, az ellenállhatatlan alkotási vágyról, helyünkről a világban.

Az amatőr tapolcai alkotó vallotta, hogy életében az egyik legjobb dolog az alkotás.- Első iskolai sikerélményem a rajzórához kötődik. Szőllősi Máté művésztanár annak idején látni tanított bennünket kisiskolásokat, tőle tanultam az akvarell technikáról mindent. Aztán hosszú ideig csak dédelgetett álom maradt a rajzolás, festés, majd már nyugdíjba készülve tűnődtem azon, hogy mit kezdek majd a szabadidőmmel.

Amikor dolgozni jártam, figyeltem az ismerős arcok változásait, fejben rajzoltam őket. Ceruzát ragadtam, elkezdtem portrékat rajzolni, a kiállításon látható arcok ebből az időből valók. Amikor megtudtam, hogy Tapolcán újraszerveződik a képzőművészkör, ezeket az öreg arcokat vittem bemutató anyagnak. Akkor, 2009-ben boldog alkotói időszak vette kezdetét, ami azóta is tart – mondta Anikó, aki témáit környezetéből veszi. Szívesen fest utcaképeket, megjeleníti a fényt, az árnyékot. Kedveli az olaj technikát, az akvarellt, szereti a vidám színeket.

Anikó a művészeti vezető munkáját méltatta és hozzátette, hogy a csapat keretet, kontrollt ad. Szerencsésnek vallja magát, hogy hozzájuk tartozhat. A megnyitón az alkotót egyik csoporttársa, Verebélyi Zoltán, a kör tagja saját versével köszöntötte, Sajcz Gábor tangóharmonikán játszott.kép: Stankovics Béláné, Anikó első önálló kiállítása megnyitóján sok gratulációt kapott a rokonoktól, ismerősöktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!