f1

2016.10.11. 05:26

Sainz kis híján a Renault versenyzője lett, a Red Bull azonban nem engedte

A Red Bull azonban határozottan elutasította a francia gyártó közeledését.

Horváth Dániel

Fotó: Getty Images/ Red Bull Content Pool

Carlos Sainz édesapja elmondta: fia jövőre a Renault versenyzője lett volna, ha a Red Bull nem lép közbe, és akadályozza meg a transzfert.

Az „öreg” Sainz a spanyol Onda Cero rádiónak adott interjújában árulta el, hogy 22 éves fia közel állt ahhoz, hogy 2017-ben már a Renault versenyzője legyen.

„Nagyon kevésen múlott, hogy elhagyja a Toro Rossót. A Renault egy nagyon jó, három éves szerződést kínált. A Red Bull azonban nem engedte el: további egy évig mindenképp számítanak rá.”

„2017 nagyon jó év lehet a Red Bull számára, és ha valami történne, szeretnének egy elérhető versenyzőt, aki Carlos. Egyrészt tehát jól alakultak a dolgok, másrészről viszont nem. Remélhetőleg a jövőben egy versenyképesebb csapatban mutathatja meg magát, és az élmezőnyben versenyezhet.”

„A következő valószínűleg az utolsó Toro Rossónál eltöltött éve lesz. Normális lenne, hogy továbblépjen, hiszen korábban még senki nem volt négy évig a Toro Rossónál.”

„Egy Renault-hoz hasonló csapat fontos lépés lenne. Remélem, ez meg is fog történni. A nagycsapatnál mindkét versenyzőnek hosszú távú szerződése van, szóval ott nehéz lesz helyet találni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!