Sport

2016.10.11. 19:20

Gyergyószárhegy volt a negyvenegyedik konferencia-helyszín

Nagykanizsa - Az elmúlt héten rendezték meg az erdélyi Gyergyószárhegyen a 41. Nemzetközi Sporttörténeti Konferenciát.

Kerkai Attila

A programot a nagykanizsai székhelyű Európai Sport Hagyományőrző Egyesület, valamint a Dr. Mező Ferenc Olimpiai Baráti Kör és a helyi önkormányzat szervezte.

Az ünnepi műsor után Danguly Ervin polgármester nyitotta meg az eseményt, melynek keretében Kis János, a két rendező egyesület elnöke a kárpát-medencei magyar olimpiai érmeseket mutatta be. Elhangzott előadás Szárhegy sportjáról, Hargita megye olimpiai bajnokairól és magyar játékvezetőkről is, akik olimpiai döntőt vezettek.

Könyvbemutató Sepsiszentgyörgyön. Balról Kis János, Révész Katalin, a Kovászna Megyei Olimpiai Akadémia elnöke, valamint Csiki András Hargita megyei sportigazgató   Fotó: Mező Ferenc OBK

Az élménybeszámolók keretében Kicsid Gábor kétszeres világbajnok kézilabdázó elevenítette fel, hogyan lett a világ egyik legjobb átlövője. Két délvidéki sportember, Vajda Attila és Domonkos Edvárd egyedülálló teljesítményéről számolt be: több száz fotó segítségével mesélték el, hogy kerékpárral jutottak el a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Gyergyószárhegyen és a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban is nagysikerű könyvbemutatókra került sor, melyek után Kis János sportkönyveit sokan dedikáltatták.

A kísérő programok keretében a résztvevők többek között megismerték Csíkszereda, Gyergyószentmiklós és Sepsiszentgyörgy érdekességeit, gyönyörködtek a Békás-szoros szépségében. Megállapodtak további könyvbemutatók, konferenciák szervezésében, így elmondható, tartalmas és emlékezetes napokat töltöttek a határon túl.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!