Sport

2016.10.12. 10:19

Először nyerte meg a NBC Kupát a répcelaki csapat!

Répcelak – A Répcelaki SE férfi tekecsapata fordulatokban bővelkedő küzdelemben története során először nyerte meg a harmadik számú európai tornát, az NBC Kupát.

Vastag Nándor

A Németországban 26 csapat részvételével zajló tornán két végletet is megtapasztalhattak a répcelaki tekések. A selejtezőből először kiestek, ami nagy csalódást jelentett, de aztán egy váratlan, egyben szerencsés fordulatnak köszönhetően mégis négybe kerültek, ahol fantasztikusan játékkal nagy diadalt arattak. A német Schwabsberget és a szlovén Maribort egyaránt 7:1-re, valamint csapatcsúccsal (3917 és 3977 fa) legyőzve szerezték meg az aranyérmet, amire korábban még nem volt példa – két éve harmadik, tavaly második helyen végeztek az NBC Kupában. De a nemzetközi szereplésnek nincs vége, a sikernek köszönhetően átkerültek a Bajnokok Ligájába, ahol novemberben a lengyel bajnok KS Polonia 1912 Leszno lesz az ellenfél.

– A selejtező első napjától az utolsóig továbbjutó helyen álltunk, a hajrában a közvetlen riválisainkkal, az osztrák és a szlovén csapattal szemben 32, illetve 44 fa előnyünk volt – emlékezett vissza a Straubingban történtekre a vasiak edzője, Kiss Zsolt.

A boldog győztesek az új csapat csúcsot mutatják még Straubingban. Jobbról az edző, Kiss Zsolt, mellette Molnár Pál és Kakuk Levente. Balról, elől ifj. Brancsek János és Ritter Tamás, hátul Zapletán Zsombor, Vörös Milán és ifj. Móricz Zoltán Fotó Répcelaki SE

– Az utolsóként pályára lépő játékosunk, Vörös Milán egyszerre gurított a riválisok záró tekéseivel, így egyből láttuk, hogyan alakulnak a különbségek. Mindkét ellenfél nagyot dobott, így nemcsak elfogyott az előnyünk, hanem végül 5 fával lemaradtunk a továbbjutásról. Ez óriási csalódás volt számunkra, a csapat letargiába esett, de nem tehettünk mást, elkönyveltük az eredményt. Már indultunk volna vissza a szállásra, hogy felkészüljünk a másnapi hazautazásra, ám még a tekepályán megállítottak minket, hogy várjunk, mert gond van az egyik csapattal.

A német Staffelsteinben három légiós szerepelt, közülük az egyik ugyan nem régiben felvette a német állampolgárságot, de ezt csak két év elteltével fogadják el a nemzetközi porondon. Két óra várakozás után aztán a főbíró kihirdette, hogy ennek a játékosnak az eredményét törölték, így a Staffelstein visszaesett a rangsorban, illetve közölték, hogy az ötödik helyezett, tehát a mi csapatunk jut a négy közé. Nem kell mondani, hogy micsoda örömöt okozott nekünk ez a váratlan fordulat. Hatalmas lökést adott, hogy maradhattunk, ami meg is látszott a teljesítményeken. Az elődöntőben a német ellenféltől jobban tartottam, mint a fináléban a szlovén csapattól, bár utóbbi is erősnek bizonyult, válogatottakkal állt fel. De ekkor már eksztázisban játszottak a fiúk, és mindig volt valaki, aki valamilyen pluszt hozott a meccseken. Nem is emelnék ki senkit, mindenki kitett magáért, amit jól mutat, hogy két csapatcsúcsot értünk el, a másodiknál ráadásul 35 fára megközelítettük a világcsúcsot. Nekem ez óriási csoda, amivel az eddigi legjobb eredményünket értük el.

A döntő után egyből indultunk haza, de szurkolók vártak minket a határon Sopronnál, úgyhogy kis ünneplésben már volt részünk. Répcelakon azóta városszerte megállítanak, és sokan is hívtak, hogy gratuláljanak. Megéheztünk, szeretnénk a BL-ben is jól szerepelni. Álmunk a négyes döntő – folytatta a szakvezető. – A nyolcaddöntőben kaphattunk volna erősebb ellenfelet is, és nem lebecsülve, de ez a lengyel bajnok egy verhető csapat. Itthon kezdjük a párharcot, így az első meccsen jó eredményt kell elérni. De ne szaladjunk annyira előre. Mivel mozgalmas egy héten vagyunk túl, egyelőre kis pihenőt kaptak a játékosok, de csütörtökön már folytatjuk is a munkát az előttünk álló feladatokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!