Sport

2016.10.12. 10:09

Nincs ok az aggodalomra! - Javier Sabatet a Telekom Veszprém szakvezetőjét kérdeztük

Veszprém - A világon nincs egyetlen olyan csapat sem, amelyik mindig nyer. Jól emlékszem a tavalyi szezonra, amikor több rangadót is az utolsó pillanatban hoztunk, vagy épp hetesekkel nyertünk meg. Ha most Flensburgban és Plockban győztünk volna, amit mindkét alkalommal megérdemeltünk volna, egész más lenne a hangulat körülöttünk.

B. Virág Rita

Ezt Javier Sabate, a Telekom Veszprém szakvezetője nyilatkozta lapunknak a THW Kiel elleni szombati Bajnokok Ligája rangadó előtt, akivel rövid értékelésre kértünk fel.

- Az őszi szezon legnehezebb szakasza vár ránk, Kiel, Barcelona után a Szegeddel is össze kell mérni az erőnket.

- Többször mondtam, hogy nem mindennapi vállalást tettünk az idén, hiszen a BL-ben minden idők legerősebb csoportjába kerültünk. A SEHA-Ligában sincsenek könnyű meccsek, a Vardarral és a Celjével már játszottunk, ezek a csapatok Európa legjobbjai között is megállják a helyüket. Emellett ott van az NB I is. Nincs kifogás, mert tudtuk ezt a szezon előtt is, hogy nagyon nehéz lesz. Nagyon keményen dolgoztunk és dolgozunk. Nehéz széria előtt vagyunk, de optimistán kell előre tekintünk. Én egy pozitív ember vagyok, úgy gondolom, a negatív gondolkozás nem vezet sehová. A következő meccs, a következő pillanat a legfontosabb. A múlt az csak múlt, abból tanulni kell. Nálunk most a legfontosabb meccs a Kiel elleni BL-rangadó.

Fotó: Penovác Károly

- Azt mondja, a múltból tanulni kell. Sem Flensburgban, sem Plockban nem sikerült a végjáték. Ebből mit lehet tanulni?

- Ilyen a sport. Tavaly sok meccset nyertünk az utolsó pillanatban. Például hetesekkel győztünk a Magyar Kupában, a SEHA-Liga elődöntőjében a Breszt ellen. Jól emlékszem a Flensburg, a Zágráb elleni meccsekre, vagy a Kiel elleni BL-elődöntőre. Az lehetetlen, hogy egy csapat mindig nyerjen és mindig övé legyen az utolsó szó. A Flensburg ellen eladtunk egy labdát, de Gulyi (Gulyás Péter - a szerző.) például tavaly megnyerte nekünk a Kiel elleni derbit. Messi, vagy Cristiano Ronaldo sem játszik mindig csúcsformában. Ez a normális, emberek vagyunk, nem gépek. Ilyen az élet és ilyen a sport.

- Sokan úgy vélik, a fáradtság miatt nem tudják hozni az utolsó perceket.

- Ezzel nem értek egyet. Érdemes szerintem megnézni a Flensburg, vagy a Plock ellen az utolsó négy támadásunkat. Soha nem szoktam bírózni, de érdemes kielemezni a történteket. Miért nem adták meg például Palmarsson gólját Plockban? Ha nyertünk volna Flensburgban, vagy Lengyelországban, amit megérdemeltünk volna, akkor egészen más lenne a hangulat körülöttünk. Mi nagyon nyugodtak vagyunk, mert tudjuk, hogy jól és sokat dolgoztunk. Nekünk nincs másra szükségünk csak bizalomra és támogatásra.

- Még egy kérdés erejéig, térjünk vissza az említett két BL-rangadóra. A kapusok hatvan percet kaptak, nem cserélt, ennek van kifejezett oka?

- Az nem szabály, hogy hatvan percet kell játszani a kapusoknak. Elégedett voltam velük, nem éreztem, hogy cserélnem kellene őket. Mindketten, Alilovic és Mikler is ragyogó formát mutatnak. Nem volt okom a cserére, egyszerűen így döntöttem és kész.

- Huszonhét játékossal rendelkezik, most mégis szűkösnek tűnik a keret. Hiányzik Nagy, Ugalde, Sliskovic, Iváncsik, és Lékai is meghúzodott Füreden,

- Ha a 27 játékos ugyanolyan szinten van, nagyon könnyű rotálni, de ha újakat kell beépíteni, ha sok a fiatal, sok a sérült, akkor egyáltalán nem könnyű megtalálni a megfelelő variációt. Szükségünk van az időre, a türelemre, és tudjuk rengeteget kell dolgozni a fiatalokkal, az újakkal, hogy beilleszkedjenek a rendszerünkbe. Lépésről, lépésre kell haladni.

- Újabb kőkemény csata következik szombaton. Mire számít a THW Kiel ellen?

- Nagyon nehéz lesz, de van önbizalmunk és tisztában vagyunk vele, hogy javítanunk kell. Különösen védekezésben szeretnék jobb teljesítményeket látni. Nagy László kulcsjátékosunk, egyelőre nem tudom, játszhat-e. Ha nem, akkor is rendelkezésre áll Ancsin, Kopljar, vagy Gulyás is. Viszont arról még nem beszéltem, a legjobb szurkoló tábora a világon a Veszprémnek, vagyis nekünk van. Mindenkit arra kérek, jöjjön az arénába és támogasson bennünket, mert most különösen fontos számunkra a siker. A drukkerek buzdítása hihetetlen erőt ad nekünk. Megsokszorozza a teljesítményünket, amikor érezzük az erőt, ami mögöttünk áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!