Civil

2016.10.13. 12:11

Kórusok találkoztak Toronyban

Torony - Október 8-án immáron negyedik alkalommal szervezte meg a toronyi művelődési házban a kórusok találkozóját az Aranypatak Asszonykórus Egyesület.

Civil Tudósítónktól

A rendezvény háziasszonya, az egyesület elnöke, Borsos Péterné Anikó köszöntötte a megjelent kórusok, dalkörök tagjait és a meghívott vendégeket. Ünnepi köszöntőt Kovács György polgármester mondott. Beszédében szólt magyar népdalkincsünk megőrzésének fontosságáról. Hangsúlyozta, hogy a dolgos hétköznapokban szükség van azokra a helyi, civil kezdeményezésekre, ünnepekre, amelyek révén a családnál nagyobb közösségekben is megtapasztalhatjuk az összetartozás örömét. Kiemelte, hogy Torony önkormányzata mindig támogatni fogja az asszonykórus hagyományőrző munkáját és mindazokat az új, helyi civil kezdeményezéseket is, amelyekben a nemzeti hagyományaink központi értékként jelennek meg.

A megnyitóbeszéd után a kórusok műsora következett. Magyar népdalokból és nótákból összeállított válogatást adtak elő. Színpadra lépett a Rozmaring Kórus, a Tápláni Gyöngyvirág Dalkör, a Szívhang Énekegyüttes, a Perenyei Hagyományőrző Egyesület Férfikara, a Vassurányi Kulturális Egyesület Dalköre és a házigazda Aranypatak Asszonykórus Egyesület. A kórusok, folytatva a hagyományt, felkötözték szalagjaikat a szalagfára.

A szombathelyi Szívhang Énekegyüttessel az idén tovább bővült a fellépő kórusok száma, ők első alkalommal vettek részt a találkozón. A rendezvény családias hangulatát fokozta, hogy születésnapi köszöntővel lepték meg a Tápláni Gyöngyvirág Dalkör 75 éves vezetőjét.

A műsor végén a kórusok vezetői oklevelet és ajándékot vehettek át Kovács György polgármestertől és Borsos Péternétől.

A találkozó közös vacsorával folytatódott a toronyi étteremben, majd a művelődési ház nagytermében baráti beszélgetéssel, táncmulatsággal fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!