Sport

2016.10.13. 13:05

Ötödik hely Kínában

Veszprém – Rasovszky Kristóf az előkelő, ötödik helyen csapott célba a hétvégén rendezett kínai, nyílt vízi világkupa futamon.

Heffler Péter

Chun’an adott otthont a hétvégén a nyílt vízi úszók tíz kilométeres világkupa futamának, melyen a Balaton Úszó Klub versenyzője, Rasovszky Kristóf is rajthoz állt. A tizenkilenc esztendős úszó remekül tempózva, végül az ötödik helyen csapott célba, akárcsak a korábbi, balatonfüredi versenyen.

A BÚK klasszisát ezúttal is csak felnőtt korú úszók, Simone Ruffini, Andreas Waschburger, Allan Do Carmo, és Marcel Schouten előzték meg, ráadásul az első öt versenyző tíz másodpercen belül (!) ért be.

– Annak tudatában, hogy Kristóf a legjobb ifjúsági úszóként érkezett Kínába, mivel mind az Eb-t, mind a vb-t megnyerte idén a juniorok között, és Balatonfüreden is előkelő pozícióban végzett a felnőttek mezőnyében joggal bízhattunk az ötödiktől a nyolcadik hely valamelyikében – árulta el edzője, Szokolai László.

– Most ugyan másfajta mezőny gyűlt össze, hiszen nem voltak itt a kanadaiak, illetve amerikai versenyzőből is csak egy volt, azonban indult a szakág egyik legjobbjának számító, az összetettet vezető Simone Ruffini, valamint a német Waschburger és a holland Schouten is rajthoz állt.

Tehát egy igen neves mezőnyben sikerült ötödikként célba érnie Kristófnak, ráadásul külön öröm, hogy az ifjúsági korosztályú versenyzők közül senki sem tudta megelőzni, továbbá a jövőre nézve bíztató, hogy még hét kilométernél is ő vezette a mezőnyt – tette hozzá Szokolai László, aki még elmondta, hogy Kristóf jövő évi felkészülésében is fontos szerepet tölthetnek be a világkupa futamok, mivel a nyári világbajnokságon is a tíz kilométer lesz úszója főszáma. Kép alá: Rasovszky Kristóf (középen) ötödikként zárt Kínában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!