Sport

2016.10.13. 13:29

Bevenni Bécs büszke várát - A Fehérvár AV19 pontszerzéssel kacérkodik a listavezető otthonában

Székesfehérvár - Az Erste Bank Eishockey Liga, vagyis az osztrák bázisú jégkorong bajnokság 9. fordulójában a listavezető Vienna Capitals vendégeként korcsolyázik jégre a Fehérvár AV19 csapata.

Ferencz Balázs

Az EBEL tabellájának tizedik helyén álló Fehérvár AV19 idén még nem nyert meccset idegenben. Sorrendben a Klagenfurttól, a Graztól, az Innsbrucktól és a Bolzanotól is vereséget szenvedett Benoit Laporte alakulata úgy, hogy az első két meccsen gólt sem szereztek a kék-fehérek. Az utóbbi két

vizitálás alkalmával azonban már rátaláltak a gólhoz vezető ösvényre a fehérváriak, s bizakodva várják a pénteken 19.15-kor kezdődő megmérettetést is. Annak ellenére optimista a gárda, hogy a listavezető

Vienna Capitals otthonában lesz jelenésük.

- Próbáltunk az előző mérkőzések tapasztalatai alapján kicsit változtatni a játékunkon, ami egyszerűbben elérhető a játékosaink számára - mesélt a mögöttük hagyott dolgos hétköznapokról a

Fehérvár AV19 másodedzője, Énekes Lajos. - Próbáljuk megtalálni azt a középutat, ami elvárható a srácoktól, azzal együtt, hogy még a szezon elején vagyunk és sokaknak új volt az a játékstílus, amivel nyitottuk a szezont.

A Laporte-Énekes edzőpáros főként a csapat speciális támadójátékán és védekezésén igyekezett változtatni, ami nem ok nélküli, hiszen az emberelőnyök kihasználásában nem túl veretes a mérleg, a fórok mindössze 7,4 százalékát váltották gólra Sofronék. Énekes Lajos szerint a játékosok nem szorulnak különösebben pszichés felkészítésre.

- Nem tudtunk még pontot szerezni ugyan idegenben, de a játékosok és az edzők sem törtek le, hiszen láttuk, hogy az előző két mérkőzésen nem játszottunk alárendelt szerepet. Többet lőttünk kapura, mezőnyben egálban voltunk, vagy domináltunk. Az eredményben sajnos ez nem mutatkozott meg, de nincs okunk arra, hogy mentálisan nagyon meg kellene támogatnunk a játékosokat. Mindenki nyerni szeretne és igyekszünk is győzni.

Bécsben azonban rettentő nehéz pontokat szerezni. A Vienna Capitals a 2016-17-es idényben mindössze egyszer szenvedett vereséget, épp a legutolsó bajnoki összecsapásán, a Linz 3-1-es diadallal rabolta el a pontokat a bécsi jégpalotából. A Fehérvári Ördögök reménykedhetnek, hogy a Vienna Capitals nem kapta össze magát a múlt vasárnapi fiaskó után.

- Bízom benne, hogy jó mérkőzést tudunk játszani, s ha kijön a lépés, akkor ez szerzett pontokkal párosulhatna, akár már Bécsben is. Ebben a ligában minden csapat képes bárkit megverni, ha éppen elkapja a fonalat aznap - vélekedett Énekes Lajos.

A forduló további mérkőzései: Salzburg-Dornbirn (lapzártánk után ért véget), Znojmo-Linz, Klagenfurt-Bolzano, Villach-Innsbruck, Ljubljana-Graz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!