Szombathely

2016.10.13. 18:17

Szociális szakemberek versenyeztek Szombathelyen

Szlalom kerekesszékkel, újraélesztési ismeretek, totó a helyes táplálkozásról - egyebek mellett ezek a feladatok is szerepeltek a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete által szervezett versenyen.

Tíz csapat mérette meg magát a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ Domonkos utcai épületében.

Újraélesztési ismereteikről adtak számot a versengő csapatok. Ambubabán mutatták be, miként kell a mellkaskompressziókat és a befúvásokat elvégezni, közben szóban is elmondták a reanimáció menetét. A szervezők úgy állították össze a verseny programját, hogy abban a szakmai tudás tesztelése mellett játékos, ügyességi feladatok is szerepeljenek.

- Többségben voltak a táplálkozással kapcsolatos kérdések és a gyakorlati feladatok, ami mindannyiunkhoz közelebb áll, hiszen ezt csináljuk nap mint nap. Nem elméleti emberek vagyunk, hanem gyakorlatiasak. Számunkra ez a verseny kikapcsolódást, közösségteremtést jelent, és alkalmat ad a szakmai eszmecserére - mondta el Csizmadia Csilla, a vasvári Vas Megyei Idősek Otthona mentálhigiénés munkatársa.

Bentlakásos idősotthonok dolgozóiból verbuválódtak a háromfős csapatok. A verseny évek óta hagyomány, mindig a nyertes szervezi meg a következőt. Az ötletgazda egyesület 1997-ben alakult azzal a céllal, hogy a szociális ágazat problémáit feltárja, és megoldási javaslatokat fogalmazzon meg.

- Gyerekekkel, idősekkel, betegekkel foglalkozunk, ami nagy felelősség. Mégis jóval kevesebb figyelem jut az ágazatban dolgozóknak, mint amit megérdemelnének. Ezzel a versennyel szeretnénk megmutatni, hogy a szociális szakmában dolgozók tudnak játszani, ez nagyon fontos, hogy legyen alkalom a találkozásra. A megye számos területén élünk, dolgozunk, így kevés lehetőség adódik arra, hogy a szakmai rendezvényeken túl is találkozzunk - fogalmazott Csizmaziáné Hubert Mária, a Szociális Igazgatók és Szakdolgozók Magyarországi Egyesülete Vas megyei szervezetének elnöke.

Az eredményhirdetés előtt dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, Szombathely szociális rendszere példaértékű, ez pedig a benne dolgozók áldozatos munkájának is köszönhető. A versenyt a vasvári Vas Megyei Idősek Otthona 1. számú csapata nyerte - Némethné Baráth Ildikó intézményvezető, Kovács Zsanett osztályvezető ápoló, Csizmadia Csilla mentálhigiénés munkatárs összeállításban -, ők vihették haza a vándorkupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!