Sport

2016.10.13. 16:35

Az Izzó fontos sikere - Remekül helytállt az éllovas otthonában a Keszthely

Keszthely/Nagykanizsa - A tabellán mögötte álló ellenfelével szemben ért el fontos sikert hazai pályán a Nagykanizsai Izzó SE férfi NB II-es kézilabdacsapata a legutóbbi fordulóban. A KGDSE szoros mérkőzésen veszített. A hölgyeknél nem rendeztek fordulót, így a Hévíz SK is pihent.

Góth Imre

Férfiak, Délnyugati-csoport:

N. Izzó SE-Szigetvári KSE 28-26 (16-13)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Felhő, Öcsi.

Izzó SE: Dencs Balázs - Füle, Jónás 7, Vadász M. 8, Tompek 2, Kiss G. 4, Bátor 2. Csere: Zsobrák (kapus), Babati 2, Simon B. 3, Szakály, Lassú. Edző: Takács Balázs.

Jól kezdtek a hazaiak, el is léptek négy góllal, azt követően viszont megtorpantak, és kapusaik sem fogtak ki túlzottan jó napot. A vendégek 18-18-nál ugyan beérték az Izzót, de a felzárkózás nem csapott át fordulatba is, a Nagykanizsa ismét megszerezte a vezetést. Ezt az előnyt pedig sikerült is már megőrizniük, így fontos sikert jegyeztek a nyolcadik helyen álló kanizsaiak.

A nagykanizsai Vadász Márton (pirosban) 8 góllal vette ki a részét a Szigetvár elleni győzelemből Fotó: Szakony Attila

Jók: Jónás, Vadász M.

Férfiak, Északnyugati-csoport:

Balatonfüred II.- Keszthely Georgikon DSE 31-28 (19-13)

Balatonfüred, 50 néző. Jv.: Rozina, Szászfai.

Keszthely GDSE: Szemerédi - Baranyai Zs. 1, Kovarszki 11, Bálványkövi 11, Mayer 1, Kretz, Kisgéczi 1. Csere: Pádár Ma. (kapus), Szombathelyi 2, Virág 1, Szente, Dohárszky, Kránicz, Harnóczi. Edző: Illés Csaba.

A bajnoki tabella éllovasának otthonában fegyelmezett játékával tartotta a lépést a Keszthely. A hazaiak vezettek, de a 10. (4-4), majd a 20. percben (9-9) is egyenlíteni tudott a zalai csapat. A ritmust váltó Balatonfüred a folytatásban zsinórban öt gólt dobott. A szorosabb védekezésre váltó Keszthely aztán megállította ellenfelét és ezt követően felváltva születtek a gólok. A második játékrészben eredményesebben támadtak a vendégek, pontosabb kapuralövéseikkel két sorozatban is három gólt szereztek és egy gólra csökkent a különbség a csapatok között. Az utolsó öt percben szerencsésebb Füred nyert.

Jók: Bálványkövi, Kovarszki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!