f1

2016.10.13. 11:23

Bottas most már a kulcsszereplője a további pilótapiaci mozgásnak

A másik főszereplő, Nico Hülkenberg - elkelt

Vámosi Péter

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

A német Auto Motor und Sport szerint ők ketten dönthetnek sok más pilóta jövőjéről is, attól függően, hogy hova szerződnek. A német pilóta megtalálta a kiskaput a Force Indiás szerződésében, és ezt kihasználva aláírt a Renaulthoz 3 évre. Az indiaiak ugyanakkor úgy gondolták, hogy hülye lenne, ha elszerződne. Otmar Szafnau nyilatkozott a csapat részéről: "Elég butaság lenne részünkről is visszatartani egy olyan pilótát, aki már nem akar nálunk vezetni. Elég nagy meggondolatlanság lenne azonban Nico részéről elmenni. Mi negyedikek vagyunk a bajnokságban, a Renault hol is van?"

Időközben azt is rebesgetik, hogy a Renault másik nagy kiszemeltje 2017-re Valtteri Bottas. És ez annak ellenére tartja magát, hogy úgy néz ki, hogy a finn pilóta maradna a Williamsnél, de vitatkoznak a szerződés hosszáról, mert Bottas csak egy évre akarna már csak aláírni velük.

A Renault egy hosszabb távú szerződést rakott le az asztalra, és így akár Bottas is ahogy Hülkenberg elhagyná a jelenlegi csapatát. Egy meg nem nevezett csapatfőnök szerint ez hatalmas érvágás lenne a Williamsnek. "Komoly problémáik adódnának. Nincs az elérhető versenyzők között akkor már olyan, aki valóban előre tudná mozdítani a csapatot. Szponzoráció terén lennének jó választások, mint például Felipe Nasr, Esteban Guitterez, Jolyon Palmer vagy a Mercedes protezsáltjai Pascal Wehrlein és Esteban Ocon. Ugyanakkor még a komoly tőkét felmutatni nem mutató Daniil Kvyat is már szóra került a Force Indiánál és a Saubernél is, miközben Kevin Magnussent a HAAS-szal hozzák összefüggésbe." - adta elő a titkos informátor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!