Belföld

2016.10.14. 12:28

Tilos Magyarországon a burkini? - A Széchenyi Fürdő szerint igen!

Egy vendég panaszt tett, ezek után küldték ki a burkinit viselő nőket a budapesti fürdőből.

A 444.hu információja szerint október 9-én egy 30 és egy idősebb 70 év körüli nő fürdött a Széchenyi Fürdő Kós Károly sétány felől nézve baloldali szárnyában, a sétányhoz közelebb eső medencében. Már több, mint egy órája a fürdőben tartózkodtak, amikor két alkalmazott felszólította őket, hogy hagyják el a medencét, ugyanis megsértették a házirendet.

A nőkön burkini volt. Az egész testet lefedő fürdőruhát főként muszlim nők viselik.

A portál egyik olvasója szerint a burkinis hölgyek legalább egy órája mar a fürdőben voltak, nem hangoskodtak, senkinek sem ártottak, senkit sem zavartak.

Az egész testet lefedő fürdőruhát főként muszlim nők viselik www.allmystery.de

A Széchenyi Fürdő marketing és értékesítési igazgatója, Czinege Szilvia kérdésünkre elmondta, hogy október 9-én a kora esti órákban valóban érkezett hozzájuk egy vendégpanasz, hogy a fürdő gőz osztályán lévő medencében két vendég nem a házirendnek megfelelő ruházatban fürdik. Ezért felszólították őket, hogy tartsák be a házirendet.

A fürdő oldalán sem angolul, sem magyarul nem találtunk házirendet. Viszont a budapestigyogyfurdok.hu-n fent van egy 2016 májusi utasítás, ami a fürdőruhákra vonatkozik. Ebben a burkinire ugyan külön nem térnek ki, de a rendelet simán alkalmazható rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!