f1

2016.10.13. 10:50

Kvyat: Úgy érzem, a Forma-1 egyik legjobbja lehetek

„Sok dolgom van még az F1-ben.”

Horváth Dániel

Fotó: Getty Images/ Red Bull Content Pool

Daniil Kvyat saját bevallása szerint „sokkoló” telefonhívást kapott hazai versenye, az Orosz Nagydíj után: Helmut Marko közölte vele, hogy azonnali hatállyal helyet kell cserélnie az akkor még Toro Rossót erősítő Max Verstappennel.

„Nagyon furcsa napok voltak. Nem nagyon szeretek visszamenni a múltban, szerencsére már túl vagyok rajta. Pszichológiailag nagyon megterhelő ez a sport, szerintem az egyik legkeményebb.”

„Ahhoz, hogy sikerese lehess, többfunkciójú embernek kell lenned. Nagyon sok dolgot kell tudnod.”

Az orosz versenyzőt megviselte a váltás, miközben Max Verstappen rögtön első Red Bullos versenyét megnyerte.

„Úgy érzem, ha könnyebben túlteszem magam egyes dolgokon, az erősebbé tesz. Már a tavalyi évem sem volt könnyű, a Red Bull pont egy hullámvölgyben volt. Az elvárások nagyon magasak voltak velem szemben, hiszen egy négyszeres világbajnokot, Sebastian Vettelt kellett helyettesítenem.”

„Amikor fiatal, 19 éves vagy, akkor a szerencse elég sokszor neked kedvez, és a körülmények is mindig tökéletesen alakulnak. Később aztán elérsz egy bizonyos pontot, amikor az árral szemben kell úsznod – ekkor ismered meg igazán önmagad” – folytatta a 22 éves orosz.

Egyes pletykák szerint Kvyatnak év végén a Toro Rossótól is távoznia kell, az olasz istálló a GP2-es bajnoki címért versenyben lévő Pierre Gasly előléptetését fontolgatja.

„A színfalak mögött folynak a tárgyalások” – szögezte le Kvyat.

„Több lehetőség is van, de a Red Bullhoz való lojalitásom miatt először velük fogunk beszélni, és majd meglátjuk milyen irányba folytatódnak a megbeszélések.”

„Úgy érzem, sok tennivalóm van még a Forma-1-ben, és az egyik legjobb lehetek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!