Jánosháza

2016.10.14. 14:38

Ki-merítő verseny

Jánosháza - A Mindmegette fantázianevű csapat nyerte az első csapatversengést a báziskonyhán. Előkelő ebéd volt a nyeremény. Ezen kívül más újdonságok is vannak, lesznek az intézményben.

Bakos Ágnes

Fokhagymakrém leves, rántott csirkemell, hasábburgonya, csemege uborka és kakaós palacsinta volt a bónusz menü a báziskonyhán. A Mindmegette csapat, a Szent Imre Általános Iskola diákjai nyerték a különleges menüt és elegáns kiszolgálást. Azzal érdemelték ki a kényeztetést, hogy ők voltak a legügyesebbek a „Ki-merítő próbán". Az akció lényege az volt, hogy a báziskonyhán ebédelő csoportok minél többet elfogyasszanak az egészséges reformmenüből.

Azt is figyelték, hogy mennyire fegyelmezettek a gyerekek az ebédlőben. A Batthyány iskolából és a Szent Imre iskolából is neveztek gyerekcsoportok: versenyben volt a Csipet csapat, a Katicák, a Mini Manók, a Nyuszifül, a Kecske, a Bundi, az Arsenal és a Real Madrid fantázianevű csoport. A verseny állását hetente közzétette a báziskonyha a közösségi oldalán. A végső győztes csapat pedig exkluzív kiszolgálás mellett fogyaszthatta el a kívánságmenüt. A verseny folytatódik: ebben a hónapban is keresik a legügyesebb diákokat. Most összesen 420-450 főt szolgál ki a báziskonyha, az itt étkezők elégedettek. A fenntartó önkormányzat pedig fejlesztésre készül - mondta el Kiss András polgármester. Pályázati forrást nyertek egy mezőgazdasági program kiegészítő kiírásán. A hűtőkapacitás bővítésére, fejlesztésére költik az elnyert 5 millió forintot. A támogatás százszázalékos és konkrét beruházásra szól: két darab nyolc és egy tíz köbméteres kamrát tudnak beépíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!