Sport

2016.10.14. 17:09

Trónfosztásra még nem készülnek a „tollfosztók”, a Fehérvár Badminton tollaslabdázói

Székesfehérvár - A Fehérvár Badminton SE tollaslabdázói a hétvégén a legjobb honi klubok versenyzőivel viaskodnak a pécsi csapatbajnokságon.

Ferencz Balázs

A Raktár utca egyik műhelycsarnokában, két pályán tréningezik a fehérvári tollaslabda versenyklubjának játékosai. Pörgős labdamenetek alatt suhan tova a labdákról forgácsolódó toll, a Badminton SE játékosai komoly megmérettetésre készülnek. Tavasszal kiharcolták az első osztályú tagságot, így a csapatbajnoki küzdelmeket most a legjobbak között kezdhetik.

- Ez lesz számunkra az év versenye, már csak azért is mert itt bizonyíthatjuk, hogy a fehérvári tollaslabda egyre magasabb szintre juthat - mondta lelkesen az edzés után Nagy-Szabó Levente, a klub játékos-edzője. - Teljes csapattal utazunk Pécsre, senki sem bajlódik sérüléssel, betegséggel. Két vendégjátékosunk van a csapatban, egy budapesti lány, aki évek óta a mi színeinkben versenyez, és az edzőnk, a szingapúri Christopher Pound is a mi mezünkben fog ütőt, a hétvégi csapatversenyben.

A tollaslabdázóknál a csapatbajnokság két alapszakasz fordulóból és egy rájátszásból áll. Négy csapatos a magyar első osztály, a Debrecen, a Budapesti Vízművek, a pécsi MultiAlarm és a Fehérvár Badminton alkotják a mezőnyt. Minden ellenféllel szemben kilenc mérkőzést játszik egy csapat.

- Komoly eredményt értünk el azzal, hogy a legjobbak között szerepelhetünk, s a sikereinket fehérvári tollaslabdázókkal értük el. Csak nekünk nincs speciális tollascsarnokunk. Reálisan a harmadik hely megszerzése lehet a célunk, a Vízművekkel lehetünk azonos súlycsoportban, de a Debrecent is szeretnénk megszorítani. A Pécs más szint, maláj légiósokkal, sok száz milliós költségvetéssel dolgoznak - tájékoztat a tréner, aki több társához hasonlóan az Albatoll SE-ben ismerkedett a sportággal.

Dubicz Máté és Letsch

Péter a klub legerősebb játékosai, de a Tópartiban tanuló Mórocz Ákos is U19-es kerettag. A lányoknál erős a női páros, a Hircze Nóra, Kőmíves Dóra kettős harcolta ki a feljutást a legutóbbi osztályozón. Mellettük Tóth Hanna egyéniben játszik, Ádám Anna pedig vegyes párosban lesz érdekelt Nagy-Szabó Leventével a bajnoki nyitányon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!