Sport

2016.10.14. 18:05

A dunaújvárosiak vért fognak izzadni a győzelemért

Dunaújváros - A női vízilabda-bajnokság negyedik fordulójának csúcsrangadóját szombaton este 20.15 órától az előző szezon ezüstérmese, a DUE-Maarsk Graphics csapata a címvédő Újpest otthonában vívja.

Gallai Péter

A két együttes az első három fordulóban egyaránt győzelmeket aratott, bár az UVSE-t a rajton a Szeged eléggé megszorongatta, a harmadik negyedig döntetlen volt az állás, végül 11-7-re nyert a címvédő. A Honvédot 22-5-re, míg az Egert 20-7-re győzte le Áts Bertalan csapata. A bajnoki döntőben az Újpesttel szemben alulmaradó, ezzel ezüstérmes Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics alakulata a Honvéd, a Tatabánya és az Eger ellen habkönnyű sikereket aratott. Így a két gárda most először mérheti össze igazán erejét, s azt, hol tart a felkészülésben.

A DUE-Maarsk csapatából Mihók Attila vezetőedző a találkozón nem számíthat a holland Hanneke Slagterre, aki vállműtétje után tért vissza, de betegséggel küzd. A másik oldalon az egyik kulcsember, a megsérült Tóth Ildikó fog hiányozni.

- Nagyon bízom abban, hogy kiváló találkozót játszunk ma este, s az utolsó döntőbeli meccs óta csak jobbak lettünk, ami az eredményben is megmutatkozik majd - felelte lapunk kérdésére Kis-Primász Ágnes szakosztályvezető.

- Ma jöhet a nagy rangadó az UVSE otthonában. Úgy gondolom, itt az ideje annak, hogy ne csak megszorongassuk, hanem le is győzzük őket. Pörgős időszak ez, hiszen egy héten most két meccset is játszunk, de ezt szeretjük igazán, legalább nem monoton a mostani időszak. A csapat nagyon jól együtt van, a hangulat, mint mindig, tökéletes - fogalmazott a csapatkapitány, Mencziger Kata.

Somhegyi Noémi: - Alig várom, hogy egy jó éles meccset játszunk már. Az biztos, hogy vért fogunk izzadni a győzelemért!

Az ellenfélnél játszó, dunaújvárosi nevelésű és hosszú éveket itt eltöltött Szücs Gabriella így vélekedett a DFVE honlapján: - A bajnokság első három fordulójában a célunk az volt, hogy újra felépítsük magunkat. Hellyel, közzel ez sikerült is, az első fordulóban a Szeged ellen még ugyan akadozott a gépezet, de abszolút jónak érzem a formánkat a találkozó előtt. A Dunaújváros ellen mindig nagyon jó meccseket játszottunk, és legtöbbször igen megszorongattak minket. Most is erre számítunk, természetesen nyerni akarunk, de ez nem lesz könnyű feladat. Most szombaton kétszáz százalékos együttes találkozik, az első, igazi erőpróba lesz ez mindkettőnknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!