Sport

2016.10.14. 19:45

Nagy küzdelemre késztette a bajnoki címvédő Jegesmedvéket a Titánok

Székesfehérvár - A Mol Liga 12. játéknapján a Fehérvári Titánok csapata a listavezető DVTK Jegesmedvéket fogadta, és nagy csatában csak a ráadásban kapott ki.

Káldor András

Nem volt irigyelésre méltó helyzetben Kóger István. A Titánok szakvezetője ugyanis azzal szembesült a találkozó napján, hogy elfogytak csapata már-már megszokottá vált sorai.


Kyle Justot (kék), a Titánok gólszerzőjét a mérkőzés alatt szorosan őrizték a miskolci bekkek Fotó: Molnár Artúr

Egyrészt az EBEL-csapat is jégen volt ugyanebben az időben, másrészt pedig onnan néhány játékos kidőlt, úgyhogy senkit sem kaptak vissza erre az összecsapásra. Ráadásul Szita Donát sérült, Szász Norbert, Reiter Richárd beteg, így lényegében a komplett negyedik sor is kiesett. Jöhettek hát a még ifjabbak, így az U20-as gárdában az Olimpija Ljubljana ellen csütörtökön három gólt elérő Tóth Renátó, valamint a szintén jó formában levő Rokaly Szilárd bemutatkozására is sor kerülhetett. Ennek tudatában más célja nem lehetett a Titánoknak, hogy kevés gólon tartsák a tabella élén álló miskolciakat. Bátran, pörgősen kezdett a Fehérvár, próbálta saját harmadában tartani a Medvéket, egészen az 5. perc elejéig. Ekkor Sági Martin lövése okozott kisebb gondot Adrien Lemay számára. Majd a túloldalon Kyle Just mozgatta meg Adorján Attilát.

Ezt követően is még két alkalommal kellett nagyot védenie a hálóőrnek, mintegy bizonyították ezzel a házigazdák, hogy egyáltalán nincsenek megilletődve. A harmad vége felé többet veszélyeztetett a DVTK, és ezek a támadások a 18. percben értek góllá, Nicholas Kuqali a kék vonalról bombázta a korongot Lemay lába között a kapu jobb oldalába. 0-1. Lendületesen indult a középső játékrész, aztán Magosi Bálint és Devon Krogh embereset ütközött, a volt újvárosi csatár feje és válla keményen a palánkba csapódott, de szerencsére folytatni tudta később. A 34. percben, előnyben Vízi Dániel találta szélről telibe a kapuvasat, a hazaiak gólt jeleztek, így a játékvezetők a videót kérték segítségül az eset elbírálásához, de nem adtak találatot. Aztán a fehérvári nevelésű Tóth Adrián egyedül vihette nagy helyzetben kapura a pakkot, de Lemay útját állta lövésének. A záró húsz perc a Titánokról szólt, többet lőttek kapura, mint azt megelőzően negyven percig, de a korongok rendre Adorjánban akadtak el. A 47. percben kettős emberelőnybe került 1:03 percre a fehérvári alakulat, és ez meghozta az egyenlítő gólt. Kyle Just, jobbról egy jól eltalált lökettel kilőtte a hosszú sarkot. 1-1. Sőt, utána még akár az előnyt is megszerezhették volna néhány támadással később a Titánok, többen is megmozgatták Adorjánt. A vendégek egy harmadnyi időt töltöttek a büntetőpadon, és a hajrában ez azért érződött, talán nem véletlen, hogy jöhetett a hosszabbítás. Nem telt el három perc a ráadásból, amikor Jarko Leppanen véget vetett a csatának, jobbról, Lemay válla fölött
talált be.1-2.

Fehérvári Titánok- DVTK Jegesmedvék 1-2
(0-1, 0-0, 1-0, 0-1)

Gól: Just, illetve Kuqali, Leppanen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!