Sport

2016.10.14. 19:05

Minden éremből kettőt hoztak

Hévíz - Tulajdonképpen befejeződött a szabadtéri pályaíjász idény, melynek záró felvonásán, a tápiószentmártoni Kincsem Lovasparkban a Hévíz SK versenyzői ismét kitettek magukért.

Kerkai Attila

A pályaíjász országos bajnokság záró felvonásán Hévízről Szüts Mátyás, Dancsák Dénes és Bencsik Márk vett részt.

A nyitónapon, a kvalifikációs versenyen Szüts arany-, Bencsik ezüst-, Dancsák pedig bronzérmet szerzett. Este rendezték meg a GP díjátadó gálát, ahol az éves versenyek összesítése alapján alakult ki a sorrend, és Szüts kadet olimpiai kategóriában aranyérmes lett.

Ezt követte a másnapi ob, ahol a serdülő Dancsák Dénes olimpiai kategóriában a rangsoroló szakaszban a második helyen zárt 602 körrel, a kieséses szakaszban pedig bronzérmet szerzett.

A hévízi versenyzők érmeikkel (jobbról): Bencsik Márk, Szüts Mátyás és Dancsák Dénes, akikkel a bal szélen látható budapesti Zoltán Levente is szívesen állt össze egy közös fotóra
Fotó: Hévíz SK

Szüts Mátyás és Bencsik Márk olimpiai kadet kategóriában indult. A rangsorolóban Szüts 610 körrel 3., Bencsik 596 körrel 4. lett. A kieséses szakaszban Bencsik az Andi Zsomborral vívott küzdelemben alulmaradt, így negyedik helyen végzett. Szüts a szettes párharcokban a debreceni Majoros Dánielt és budapesti Zoltán Leventét is legyőzte, így bekerült az aranydöntőbe. Ellenfele a budapesti Andi Zsombor volt, akitől vereséget szenvedett, így a hévízi fiatalember második lett.

A Hévíz SK csapatának tagjai tehát a viadalon összesen két arany-, két ezüst- és két bronzérmet nyertek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!