f1

2016.10.14. 18:10

Lauda: A Mercedes vezetőinek 2020-ig történő hosszabbítása ésszerű döntés lehet

„Mennyi ideig hosszabbítok, azt nem tudom megmondani.”

Hegedűs Dávid

Fotó: Mercedes AMF Petronas

A Mercedes vezetői, Toto Wolff és Niki Lauda tárgyalnak arról, hogy 2017 után is maradjanak-e a regnáló bajnokcsapatnál.

Habár a mindkét osztrák vezetőnek van érvényes szerződése a domináns német csapatnál, de a szerepkörük változhat változhat, ugyanis – Wolffnak mint csapatfőnök, Laudának, mint tanácsadó – jövőre lejár a szerződésük.

A Forma-1 legendája, Lauda ezt nyilatkozta az Österreich nevű újságnak: „Toto és én már tárgyalunk a hosszabbítás részleteiről.”

„Mennyi ideig fogok hosszabbítani, azt nem tudom megmondani. A Concorde Egyezmény 2020-ig érvényes, így logikus lenne erre az időszakra hosszabbítani.”

„Úgy hiszem, hogy ez lehetséges.” - mondta a háromszoros világbajnok.

Az Österreich című újság szerint Lauda jelenleg 750 000 eurós fizetést kap, plusz a bónuszokat, amit a 2014 óta megnyert három csapatbajnoki cím adja.

Továbbá Nico Rosberg is úgy néz ki, hogy marad a Mercedesnél, hiszen a szezon elején már tárgyalt az új szerződésről.

A német pilóta jelenleg 33 ponttal vezeti a bajnokságot, a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton előtt, a bajnokságból még négy futam van hátra, de Lauda azt mondta, hogy Hamiltonnak balszerencséje van idén, de ez nem magyarázza meg a helyzetét: „Nico nem a semmiért lenne bajnok, mert tökéletes szezonja van és hibátlanul versenyez.”

„Nico teljesen megváltozott idén. Az elmúlt években Lewisnak volt egy kis előnye vele szemben, de keményen dolgozott és a versenyeken gyorsabb lett, Rosberg sokkal jobb lett idénre.” - tette hozzá.

Azonban Hamilton a különös, makacs motor problémái ellenére se adja fel és Lauda szerint az utolsó négy futamon már tiszta versenyek kellenek, hogy ledolgozza hátrányát.

„Nekünk biztosítanunk kell, hogy mindkettejük eljusson a célig.”  - mondta. Szerinte a Rosberg és Hamilton közötti feszültség nem fog problémákat okozni házon belül.

„Mindketten hajtják egymást, ami előrébb viszi az csapatot és elősegíti a fejlesztéseket is.” - mondta Lauda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!