Civil

2016.10.15. 08:17

Mesét írtak, illusztráltak a felsőcsatári iskolások

Felsőcsatár - Petőfi Sándor megzenésített verseiből összeállított műsort mutatott be az iskolásoknak a felsőcsatári kultúrházban a Tarisznyások zenekar. Ott adták át a jutalomkönyveket azoknak a tanulóknak, akiknek megjelent a meséje, illetve az illusztrációja Az én mesém című kötetben.

Civil Tudósítónktól

2008 óta minden évben meghirdetik Az én mesémet adom neked című pályázatot, amire elsősorban általános iskolás gyermekek meséit, meseillusztrációit várják. Az idei pályázatra a felsőcsatári iskolások is számos művet küldtek be, közülük öt be is került a nemrég megjelent, Az én mesém című kötetbe.Alkalmasabb időpontot nem is találhattak volna a kiváló meseíró és illusztráló felsőcsatári diákok jutalmának átadására, mint a magyar népmese napját, Benedek Elek meseíró születésnapját. És alkalmas volt a helyszín is, hiszen szinte az egész iskola ott volt a kultúrházban azon az előadáson, ahol Petőfi Sándor megzenésített verseit adta elő a Tarisznyások zenekar.

Fotó: Csatári László

Szegleti Veronika igazgató köszöntötte a diákságot és szólította a színpad elé a negyedikes Mesterházy Mihályt, az ötödikes Kovács Laurát, a hetedikes Gráczer Fanni Petrát és a nyolcadikos Czeglédi Biankát, akiknek a meséje, valamint az ötödikes Andor Flórát, akinek az illusztrációja bekerült Az én mesém című könyvbe. Mesterházy Mihály, Gráczer Fanni Petra és Andor Flóra munkáját külön is díjazták a kötet szerkesztői.

Persze nem csak nekik, hanem mindenkihez szólt a Tarisznyások zenekar Szabadság, szerelem című műsora. Petőfi verseihez saját zenéjüket “adták” a tarisznyások, közben kivetítőn is illusztrálva elevenítették fel a költő életútját, a versek keletkezésének körülményeit.

Csatári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!