Sport

2016.10.20. 18:49

Nehezen, de nyert a ZTE KK

Zalaegerszeg - A férfi kosárlabda NB I A-csoportjában második mérkőzését is hazai pályán játszotta a Zalakerámia-ZTE KK. A csütörtök esti ellenfél a Szeged volt, amely ellen csak nehezen nyert a ZTE KK.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 85-78 (23-14, 23-28, 19-20, 20-16)
Zalaegerszeg, 1200 néző. Jv.: Farkas, Szabó G., Praksch.
ZTE KK: Ubilla 18/6, Norfleet 14/3, Benke, Szabó Zs. 16/6, Drungilas 18. Csere: Velkey, Mohácsi 11/9, Kerpel-Fronius 8/6, Kis R. Vezetőedző: Bencze Tamás.
Szeged: Boltic 12, Ciric 21/6, Lilov 12/6, Juhos 9, Sulovic 22/6. Csere:  Lakosa Zs., Vágvölgyi 2, Wirth. Vezetőedző: Nikola Lazic. Kipontozódott: Szabó Zs. (38.).

A találkozó már a negyedik forduló mérkőzése volt, ám a ZTE KK  két összecsapását is későbbre halasztották. Az egerszegiek célja csütörtökön egyértelműen az volt, hogy másodjára (az első körben az Alba Fehérvár nyert Egerszegen) már győzelmet ünnepeljenek. A Zalában jól ismert és tisztelt Nikola Lazic által irányított szegediek a  magyarországi légióskodás terén már „veteránnak” számító Andrija Ciric-csel a soraiban  a találkozó elején még könnyű kosarakat  szereztek, de 11-11 után a ZTE KK 23-14-re ellépett.

Az látszott, hogy az egerszegieknél  jóval szélesebb a merítési lehetőség a kispadról, ennek köszönhetően pillanatok alatt ellépett a ZTE KK 33-17-re. Mintha a biztos előny megzavarta volna a házigazdát, a nem kellő koncentráció hibákat szült és Ciric pontjaival  büntetett a Szeged, amely tartotta is a lépést a zalaiakkal (46-42).

A második félidőre is  visszatért a   kapkodás a ZTE KK-nál, de aztán Szabó Zsolt állt csapata élére és elszakadt az ellenféltől (26. p.: 61-49). Amikor az egerszegiek át tudtak menni „gyors üzemmódba” nem volt gond, ám a  Szeged  még sokkolta is a zalaiakat: a harmadik negyed végén Lilov a saját térfeléről dobott hármast (65-62).

A Szeged  jól sáfárkodott erejével, arra viszont nehéz magyarázatot találni, hogy Drungilas miért kényszerít ki maga ellen technikai faultot egy sikeres dupla után... A mérkőzés ekkor még egyáltalán nem dőlt  el (35. p.:  77-69), úgy meg pláne, hogy Szabó kipontozódott a 38. percben (81-77).

A ZTE KK végül azzal nyert, hogy a fontos kosarakat a végén ők szerezték, de igencsak meg kellett izzadni ezért a sikerért, pedig lehetett volna könnyebb is.

 

Bencze Tamás: - Örülük a győzelemnek és gratuláltam a fiúknak is, ám jár az elismerés a Szegednek is. Nagy előnyünknél talán elhittük, hogy megvan ez a meccs, innen lett  izgalmas a találkozó. Ez is mutatja, hogy sokat kell még dolgoznunk. Köszönöm a szurkolók bizatását.

Nikola Lazic: - Gratulálok a ZTE-nek, igazi bajnoki találkozó volt. Közel voltunk a sikerhez, de a végén jobban koncentrált a házigazda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!