Sport

2016.10.20. 16:15

Ketten képviselik a várost - A kispályás labdarúgás országos elismertsége a cél

Dunaújváros - Október 12-én első alkalommal ült asztalhoz a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei Igazgatóságának megújult Kispályás Bizottsága, amelynek Petrás Gábor és Tóth Imre személyében két dunaújvárosi tagja is van.

Gróf András

Az alakuló megbeszélésen részt vett Bencsik István az MLSZ Fejér megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke, Schneider Béla az MLSZ Fejér megyei Igazgatóságának igazgatója, valamint Mészáros Attila Székesfehérvár kiemelt fejlesztésekért, sport és ifjúsági ügyekért felelős alpolgármestere is.

Az ülést követően Schneider Béla, igazgató nyilatkozott a bizottság munkájáról.

A két dunaújvárosi szakember Petrás Gábor és Tóth Imre is tagja a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei Igazgatóság megújult Kispályás Bizottságának Fotó: Amatőr

- Már negyedik éve, hogy a Székesfehérvári Kispályás bajnokságot beintegráltuk az MLSZ rendszerében. Akkor egy közös összefogás eredményeként az Önkormányzat, a Videoton FC és az MLSZ Fejér megyei Igazgatóság munkájának köszönhetően sikerült megalakítani az Alba Ligát. Az MLSZ adta informatikai hátterét kihasználva, felkészült játékvezetőkkel mintát adtunk a többi városi bajnokságnak. Mára huszonegy város csatlakozott, mintegy nyolcszáz csapattal az általunk kialakított rendszerhez. A jövőben további városok csatlakozása várható. A terület felelősként a most megújult bizottsággal tovább szeretnénk ezt a szakágat fejleszteni.

A bizottság frissen kinevezett tagja, Petrás Gábor is kiemelt feladatnak tekinti az 5+1-es bajnokságokat.

- Egy fontos mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen a háttérben már 2012-ben elméleti szinten kidolgoztuk annak a tömegbázisnak a lehetőségét, hogy szervezett rendszerben, hogyan lehet a legmagasabb szintre emelni a kispályás labdarúgást. Ennek ékes bizonyítéka, hogy két éve a DLSZ versenyrendszere becsatlakozott az MLSZ adatbázisához. A közös munka és az együttműködés sok előnyt jelentett az amatőr kispályás csapatok számára. A megalakult Kispályás Bizottság céljai pedig egyértelműek, hiszen ezt a nagy tömegbázist egy adott rendszerbe kell összefogni, és közös nevezőre jutni a beintegrált városi szervezetekkel. Vagyis minden megyére kiterjesztve és országos szintre emelve kell kialakítani az egységes szabályrendszert. Az elnökségi ülésen több feladat és cél között olyan elemeket szeretnénk megvalósítani, hogy minél többen válasszák az amatőr kispályás labdarúgást, mint rekreációs sportolási formát. A fentiek egyik fontos eleme lesz a Fejér Megye Bajnoka elnevezésű torna, amelyre a megye legjobb kispályás csapatait hívjuk meg december első hetében Dunaújvárosba. Biztos vagyok benne, hogy az 5+1 játékrendszerű futball országos hálózattá növi ki majd magát, melyhez jelenleg igen komoly előkészületi munkák folynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!