Sport

2016.10.21. 21:10

Rendkívül nehéz szülés - Egy, már elvesztettnek hitt meccset nyertek meg a Titánok

Székesfehérvár - A MOL Liga 13. játéknapján az EBEL játékosokkal megerősített Fehérvári Titánok egy jó első harmad után a záró játékrészben csak nehezen egyenlített a HK Beograd ellen. A ráadás aztán a Titánoké volt.

Káldor András

A Mol Liga újonca, a HK Beograd csapata számára egyáltalán nem volt ismeretlen az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok jege, hiszen a szerbek szeptember első napján, a felkészülés során már játszottak itt egyet. Akkor a Titánok 4-2-es győzelmet arattak, igaz az első harmad még a vendégeké volt (0-1), de utána már Vizi Dániel, Arany Máté, Kyle Just és Erdei Zoltán találataira csak egy válasz érkezett. Egyelőre még igencsak ismerkedik a ligával a belgrádi alakulat, egyetlen győzelmet szereztek csupán, a Sportclub Csíkszereda ellen, hazai pályán, így a tabella utolsó helyén állnak, a találkozó előtt tízpontos hátrányban voltak a vendéglátóikhoz képest. Mindenesetre nem indult jól számukra az újabb magyarországi kirándulás, mivel csütörtökön Debrecenben hat nullát jelzett az eredményjelző a meccset záró sípszó után, de nem a javukra... A fehérváriak megerősített kerettel indultak a csatába ezúttal - mivel az EBEL-ben szombaton lesz forduló -, ott volt a jégen Kocsis Ferenc, Reisz Áron, Vincze Péter, valamint az EBEL-ben bemutatkozó Láday Tamás mellett a ligában utoljára a 2011-12-es szezonban pályára lépő Orbán Attila is.

A fehérváriak bekkje, Devon Krogh (7) nagyot küzdött a saját kapuja előtt, majd ő lőtte a győztes találatot a belgrádi kapuba Fotó: Koppán Viktor

- Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, mert a Belgrád egyre jobb formába lendül. A tabellán elfoglalt helyük sem reális, hiszen az előző mérkőzéseken megmutatták, igen jó csapatuk van - mondta a mérkőzés előtt Kóger István, a fehérváriak mestere.

Még tizenöt másodperc sem telt el a kezdés után, amikor Vízi közeli lövése kis híján előnyhöz juttatta a Titánokat, csupán Alekszej Trifonov reflexén múlott, hogy nem lett gól. Igaz erre sem kellett sokáig várni, mert Preston Shupe balról Trifonov bárdja mellett a jobb alsóba lőtt. 1-0. Más kérdés, hogy már a 6. percben egyenlíteni tudott a Beograd, házi pontkirályuk, a kanadai Hugo Turcotte hagyta faképnél a védőket, elfektette Adrien Lemayt, és a kapu közepébe lőtt. 1-1. Erre gyorsan reagált a székesfehérvári gárda, a 8. percben Shupe második találatát érte el Mazzag Dániel átadásából. 2-1.

A középső harmad jelentős részében lényegesen többet veszélyeztettek a Titánok, azonban számolatlanul hagyták ki a kínálkozó lehetőségeket, és ez meg is bosszulta magát. Igaz, a Beograd előnyben volt a 36. percben, de formás, kijátszott akciójuk végén szép góllal tudtak egyenlíteni Daniel Despotovics révén. 2-2.


A záró húsz perc rendkívül brusztolósra sikeredett, a fehérvári drukkerek abban bíztak, hogy lassan elfáradnak a vendégek, hiszen lábukban volt az egy nappal ezelőtt játszott mérkőzés, plusz a kilenc órányi buszozás. Igen ám, de a szerb csapat egyáltalán nem így gondolta, mert több sikertelen próbálkozás után már náluk volt az előny. Pavle Podunavac centerezett a 47. perc végén, és Szabados Róbert vette be Lemay ketrecét. 2-3. Aztán szinte a semmiből egyenlített a befejezés előtt három perccel a Fehérvár. A szerbek szerint gyanús körülmények között talált be a csapat, hosszú ideig videóztak a bírók, mert úgy tűnt, mintha Trifonovot elkaszálták volna, mielőtt Vincze P. oldalról belőtt korongja túljutott a gólvonalon. 3-3.

Így jöhetett a hosszabbítás, melynek az első percében
Devon Krogh jól eltalált lövése fejezte be a találkozót, kiharcolva ezzel a fehérváriak győzelmét. 4-3.

Fehérvári Titánok-HK Beograd (szerb) 4-3 (2-1, 0-1, 1-1, 1-0)

Székesfehérvár, 300 néző

Vezette: Sós, Varjú, Berger, Váczi

Titánok: Lemay - Orbán A. (1), KROGH 1 (1) - Arany M., Reiter A. - Láday (1), Imre - Sofron Á., Takács B.; Vízi, Just, Pillók - Kocsis F., REISZ, VINCZE P. 1 (1) - Hamvai (1), SHUPE 2 (1), MAZZAG (2) - Tóth R., Balogh B., Kiss P. Vezetőedző: Kóger István

Beograd: Trifonov - Anics, Brkusanin - Crnogorac, Árvay (1) - U. Novakovics, Podunavac (1); Vucurevics (1), TURCOTTE 1, Filipovics - DESPOTOVICS 1, Bjelogrlic, Szalidzsi (1) - Kerezovics, P. Novakovics, Szabados 1 - Vukicsevics, Zwick, Glavonjic. Vezetőedző: Christer Dreberg

Kiállítás: 8, illetve 12 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!