Sport

2016.10.22. 11:45

Ilyen nincs! És mégis van...

Ajka, Gyirmót – Nyolcvanegyedik perc, az FC Ajka 2:0-ra vezet, gond nem lehet. Vagy mégis? Érthetetlen, ami történt.

Horváth Gábor

Gyirmót II-FC Ajka

2:2 (0:1)

Győr-Gyirmót, 100 néző. V.: Leél-Őssy. Gyirmót FC II: Hrabina – Irmes, Lengyel, Aranyos, Papp – Borkai, Tóth (Füleki, 69.), Kőris – Orovecz (Dávid, 69.), Kovács, Farkas (Nagy, 76.). Edző: Nagy László. FC Ajka: Balogh – Pál, Pákai, Fodor, Kozma – Köles, Hanzl (Csordás, 67.), Tölgyesi, Pavlitzky (Horváth, 82.) - Lőrinczy, Major (Szabó, 58.). Edző: Bücs Zsolt.

A labdarúgó NB III 12. fordulójában az ajkaiak az NB I-es Gyirmót második számú alakulatának vendégei voltak.

Nem a stadionban, hanem a négyes számú edzőpályán került sor a találkozóra. Az első lehetőség az ajkaiak előtt adódott, a második percben Pavlitzky lövés helyezett a cselezést választotta, így odalett a lehetőség. Nem sokkal később Pavlitzky Kölest hozta abszolút ziccerbe, de utóbbi 12 méterről a kapusba lőtt. Ezután Hanzl helyezett mellé 12 méterről.

A 12. percben Irmes 18 méteres szabadrúgása jutott a léc fölé. A 15. percben Hanzl 16 méterről a jobb alsót célozta meg, Hrabina bravúrosan hárított, a szögletet követően Tölgyesi lőtt fölé.

Bosszantó! Az ajkaiak (zöld mezben elöl Major Norbert) egy megynert meccset engedtek ki a kezükből

Fotó: Penovác Károly

A 25. percben vezetést szerzett az FC Ajka, szabadrúgás variáció után Hanzl a beinduló Lőrinczyt hozta helyzetbe, aki 10 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 0:1.

A 26. percben Baloghnak adott munkát Farkas. A 35. percben Major remek cselekkel tört be a 16-oson belülre, de 10 méterről a bal kapufa mellé helyezett.

Szünet után a Gyirmót kezdett jobban, a hazaiaknál volt többet a labda. A 61. percben Irmes beadását Kovács lőtte a bal kapufa mellé. Az ajkaiak a 66. percben veszélyeztettek először ebben a játékrészben, Pavlitzky szép cselek után lőtt, Hrabina vetődve hárított.

A 71. percben újabb gólt szereztek a vendégek. Lőrinczyt buktatták a kaputól 18 méterre, a szabadrúgást a sértett a bal alsó sarokba lőtte, 0:2.

Váratlanul jött a hazaiak szépítő gólja, a Gyirmót első szöglete után Lengyel hat méterről a jobb felső sarokba csúsztatott, 81. perc: 1:2.

Jobb oldali ajkai szögletet követően a gyirmóti védők csak a gólvonalról tudtak menteni.

A 90. percben jött a hideg zuhany. Jobb oldali támadást követően a vendégek röviden szabadítottak fel, s a csereként beállt Füleki a bal felsőbe lőtt, 2:2.

Az első félidőben remekül játszott az FC Ajka, nem egy, hanem minimum három nullra kellett volna vezetnie. A második játékrészre, s főleg az utolsó 10 percre nincs magyarázat, érthetetlen volt a visszaesés. Ezért lett egy biztosan nyert meccsből csupán egy pontos találkozó.

Bücs Zsolt: - Az első félidő iskolajátéka után a másodikban érthetetlenül visszaestünk, felhoztuk a Gyirmótot. Kettő null után rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettünk, ami érthetetlen számomra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!