f1

2016.10.22. 18:43

Ricciardo szerint a Red Bull ugyanolyan gyors, vagy talán még gyorsabb is mint a Mercedes

Daniel Ricciardo elmondta, hogy az év egyik legjobb pénteki napját zárta a csapat Amerikában, és akár a győzelemért is küzdhetnek majd a Mercedesekkel.

Hegedűs Dávid

Fotó:  Clive Mason/Getty Images/Red Bull Content Pool

Az ausztrál a második leggyorsabb volt a második szabadedzésen Austinban, mindössze 194 ezred másodpercre maradt el a győztes Nico Rosbergtől.

Ricciardo szerint egész nap minden nagyon simán ment, és ezzel egy nagy lépést tettek afelé, hogy a futamon akár a Mercedest is elkaphassák.

„Azt hiszem, hogy ez volt a legjobb pénteki napunk idén.” - mondta Ricciardo. „Hosszabb távon kell ezt megnézni, hiszen korábban is képesek voltunk a Mercedesekkel csatázni, még ha nem is voltunk gyorsabbak akkor.”

„Ez csak egy Pénteki nap volt, de mindenképp jó, ha sikeres pénteki napot tudunk teljesíteni. Remekül kezdtük a hétvégét, így nem gondolnám azt, hogy ma este sok órát kellene pluszba dolgoznunk, csak apróbb finomhangolásokat fogunk végezni.”

„Nagyon jó nap volt. Megbízhatóak voltunk ma délelőtt és a hosszú távú tempónk is nagyon jó volt. Szeretnénk ma is megtartani ezt a formánkat, pár apróbb változtatást fogunk eszközölni. Elégedettek vagyunk az autóval.”

„Remélhetőleg minden így marad és sikeres futamot tudunk teljesíteni.”

Ricciardo szerint a Red Bullnak az időmérős tempóján van mit még javítania.

„Kevés üzemanyaggal is jól mentünk, de még pár tizedet találnunk kell, hiszen a Mercedesben is több van, mint amennyit mutatott.”

„Megnéztük a Ferrarit, és a verseny tempónk jobb volt, mint az övék. Sok következtetést tudtunk levonni az első edzésről, ezért is volt fontos, hogy jól szerepeljünk.”

Csapattársa Max Verstappen az ötödik lett, aki Ricciardohoz hasonlóan szintén az időmérős tempótól vár javulást.

„Rövid etapon nem volt nekem nagy gondom a második edzésen. Kicsit változtattunk az autón, ami annyira nem tett jót, ezért kimentünk egy hosszú etapra, majd ahhoz alakítva vissza állítottuk a beállításokat. Ezután már nagyon jól működött az autó.”

„Egy Ferrari is előttem végzett, a verseny tempója jó volt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!