Sport

2016.10.22. 14:53

Oda a veretlenség! - FRISSÍTVE

Barcelona – Túl sokat hibázott a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttes a Barcelona elleni, idegenbeli Bajnokok Ligája rangadón. A sok-sok eladott labda, elrontott lövés után pedig nem is lehetett más a végeredmény, mint vereség. Oda a veszprémi veretlenség a BL-ben.

B. Virág Rita

Barcelona-Telekom Veszprém 26:23 (16:11)

Barcelona, 5000 néző. V.: Sondors, Licis (lettek). FC Barcelona-Lassa: Vargas Moreno – Tomas 7, Entrerrios 1, Sorhaindo, Morros 1, Jicha, Rivera 1. Csere: Lazarov 6, Jallouz 7, Andersson, Syprzak 2, Arino 1, Mem. Edző: Xavi Pascual. Telekom Veszprém: Alilovic – Ugalde 3, Ilic 3, Palmarsson 3, Sulic 2, Ancsin 2, Marguc. Csere: Mikler (kapus), Terzic, Schuch, Kopljar, Nilsson 4, Chema 1, Gajic 5. Edző: Javier Sabate.Kiállítások: 6, ill. 8 perc.Hétméteresek: 1/0, ill. 1/0.Az már délelőtt kiderült, hogy sem Nagy László, sem Gulyás Péter, sem Iváncsik Gergő nem lép pályára Barcelonában.

A mintegy ötszáz magyar szurkoló közül szinte senki sem lepődött meg a híren, többen úgy gondolták, Nagy játékát egyáltalán nem kell erőltetni, a törött ujjának meg kell gyógyulnia.A legendás Palau Blaugrana arénában már a kezdés előtt óriási hangulatot teremtett a veszprémi szurkolóhad.

Bár a helyi drukkerek egy csoportja igyekezett túlkiabálni a piros-fehér hadat, a bakonyiak könnyedén csendre intették őket.Elrontott támadásokkal indult a találkozó, pontosabban Alilovic kétszer is szépen hárított. Mindkét együttes idegesnek tűnt, az első gólra a hatodik percig kellett várni, Lazarov bombázott Alilovic kapujába. Ilic ziccerét fogta Vargas Moreno, a gyors ellentámadás végén a zergelábú Jallouz pókhálózta ki Alilovic kapuját.

Óriási tapsot kapott Sulic, aki végre megszerezte a magyarok első gólját (8. perc: 1:2). Ráadásul Jichát kiküldték két percre, Lazarovot azonban az emberhátrány sem zavarta. Ilic is megkezdte a gólgyártást, azonban Jallouz szinte azonnal reagált (11. perc: 4:2).Palmarsson szépített, majd jó védekezést követően Ugalde egyenlített.

A következő percekben inkább a Barcelona játéka dominált, Entrerrios és Tomas is betalált, a túloldalon viszont csak Sulic, akit a 17. percben ki is állítottak (7:5). Lazarov használta ki az emberelőnyt, s hiába szépített Nilsson, újabb hazai gól után Sabate edző kénytelen volt időt kérni (19. perc: 9:6).Andersson kapott két percet, de gyorsan követte Schuch is.

A Veszprém sokat hibázott, Vargas Moreno a kapuban pedig ezt kihasználta. Tomas újabb találatával pedig már négy volt közte. Gajic dolgozott le egyet a hátrányból, zúgott a „Mindent bele!” a lelátóról. Jallouz vágta a hálóba a labdát, majd Nilsson harcolt ki hetest. Ilic büntetőjét Vargas Moreno megfogta (24. perc: 11:7).

Jallouzt nem tudták tartani a vendégek védői, szerencsére Gajic is felvette a kesztyűt.Előbb Arinot, majd Nilssont is kiszórták a sporik, aztán Morros vágta a labdát az üres veszprémi kapuba - s gólnak úgy örült, mintha BL-döntőbe lőtte volna a csapatát.Nagyon sokat hibázott a Telekom, annyi labdát adott el percek alatt, mint máskor egy meccsen összesen, így nem csoda, ha a félidő végére tetemes hátrányba került (16:11).A második játékrészben Mikler váltotta Alilovicot a kapuban. Ancsin bombájával indult a második etap, amire Jallouz válaszolt. Továbbra sem találta a ritmust a Telekom, miközben a szurkolók lankadatlanul buzdították kedvenceiket.

A Barcelona gyorsan, ötletesen kézilabdázott, a Veszprém pedig számolatlanul hagyta ki a helyzeteket, adta el a labdákat (19:12).Varázsütésre nagyot fordult a kocka: két perc alatt négyet vágott a Veszprém, a magyar szurkolók még hangosabb buzdításba kezdtek, és a 38. percben megint belátható távolságra került a Telekom (19:16). Lazarov és Ilic gólváltását követően Mikler védett nagyot, majd Gajic hibázott a beálló helyéről. A 40. percben a Barcelona trénere Xavi Pascual rendelte magához tanítványait.Ancsin faragott a hátrányon egy szerencsés találattal, de Syprzak sem volt tétlen (43. perc: 22:19).Ancsin és Lazarov is kapufára durrantotta, Ilic vlövése viszont védhetetlen volt (47. perc: 22:20).

Terzic kapott két percet, Tomas biztos kézzel játszotta meg a figurát, aztán Lazarov hetesét fogta meg Mikler. Újabb védését követően pedig talpra ugrott mind az ötszáz magyar.Óriási harc ment minden labdáért, hosszú percekre megmerevedtek a frontvonalak, és elérkezettnek látta az időt Sabate mester, hogy megbeszélést tartson tanítványaival a hajrához érve (51. perc: 23:20). A gólcsendet sajnos Rivera törte meg, pedig a bakonyiak előtt számtalan lehetőség adódott volna a gólszerzésre. Nilsson gyorsan válaszolt, azonban vészesen fogyott az idő (54. perc: 24:21). Ugalde villanása jókor jött, s hiába pördült ki Ancsin kezéből a laszti, mert Mikler megfogta Rivera ziccerét (24:22). Gajic rontotta el a helyzetét, s már csak két perc maradt. Tomas ziccerével úgy tűnt, eldőlt a két pont sorsa, azonban Sabate edző utolsó rohamra biztatta övéit.

Sajnos azonban egy újabb eladott labda megpecsételte a Veszprém sorsát és így elszenvedte első vereségét a BL-ben a Telekom.

Nyilatkozatok:

Javier Sabate: - Az első félidőben jól játszottunk, de sok lövést elrontottunk. Ha akarunk nyerni Barcelonában, akkor szinte hibátlanul kell játszani. A védekezéssel elégedett lehetek, támadásban akadtak gondjaink, sok lövést elrontottunk. Büszke vagyok a játékosaimra, hiszen a nagy különbség ellenére hittek a győzelemben és az utolsó vérükig harcoltak, küzdöttek. Külön ki kell emelnem a szurkolóinkat, óriási, hogy több száz magyar eljött ide Barcelonába minket buzdítani. Fantasztikus és büszke vagyok rájuk.

Dragan Gajic: - Mindig öröm Barcelonában, ilyen atmoszférában játszani. A hazaiak kapusa, egyszerűen fantasztikus volt, nagyon sok próbálkozásunkat megfogta. Igaz vesztettünk, de ez nem a világ vége. Dolgozunk tovább, hétről, hétre fejlődünk. Ez most még a csoportkör, megyünk tovább.

A cikk előzményeiről itt olvashatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!