Sport

2016.10.23. 08:12

BKSE: ez így most gyenge

Balatonfüred, Eger – Gyenge támadójátékának köszönhetően alulmaradt idegenben a Balatonfüredi KSE szombaton a férfi kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Eger-BKSE 25:21 (13:11)

Eger, 900 néző. V.: Nagy, Turóczy. Eger: Stochl – Antl 7 (2), Petro 2, Bajorhegyi 1, Kiss, Radojevic 3 (1), Vancsics 4. Csere: Szabó 6, Lezák, Padla 1 (1), Kocsis, Dobó 1, Menyhárt. Edző: Tóth Edmond. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gábori 1, Kasparek 7, Győri 6 (3), Debreczeni 1, Semenov 1, Varsandán 2 (2). Csere: Rózsavölgyi (kapus), Gerdán, Németh, Petrovski 1, Kancel, Ivanovic 1, Nemes, Vasvári, Kemény 1. Edző: Csoknyai István.Kiállítások: 6, ill. 4 percHétméteresek: 5/4, ill. 5/5.

A balatonfüredieknél keretbe került a frissen igazolt szerb balátlövő, Miljan Ivanovic, akit az ujjtörése miatt hosszú időre kidőlt Zdolik Bence pótlására szerződtetett a klub. Kasparek-góllal kezdődött a mérkőzés, a folytatásban azonban a hazaiak vették magukhoz a kezdeményezést.

Hiába volt a védekezés ezúttal rendben, a fürediek (balról Gerdán és Kancel) nem tudtak pontot szerezni.
Fotó: Penovác Károly

Tíz perc játék után Antl második találatával 5:3-ra vezetett az Eger. Bajorhegyi kiállítását követően Varsandán hetesből szépített. Sőt, az egyenlítés is összejött a Fürednek.Hullámzott a játék, a BKSE két gólos előnyre (6:8) tett szert, a 22. percben azonban 9:8-at mutatott az eredményjelző. Az egriek vezetést szereztek, a Balaton-parti csapat egalizált, többször is, ám hiába talált be többek között az új igazolás, Ivanovic is, a házigazda előnnyel vonulhatott pihenőre.Szünet után Kasparek egy duplával egyenlített, majd jött a szokásos adok-kapok, fej-fej melletti küzdelem.

A 35. percben 14:14 volt az állást, s ezt követően kihagyott a vendégek támadóegysége, az Eger pedig ennek megfelelően elhúzott, 47. perc 21:15. A folytatásban hiába igyekezett visszakapaszkodni a Füred, az egriek behúzták a meccset.Csoknyai István: - Az első félidőben még vezettünk, de a hazai csapat egy időkéréssel rendezte a sorokat, magához vette a kezdeményezést. Sajnos sok technikai hibát vétettünk, megkontrázott minket az Eger.

Hiába volt jó a kapusteljesítmény és a védekezés, támadásban nagyon egyoldalasak vagyunk, komoly a deficit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!