Sport

2016.10.23. 08:49

A Bolzano Fehérváron is nyerni tudott

Kiállításokkal tarkított első harmadot láthattak a kilátogató nézők az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Az első húsz percben a kiállításokat testvériesen osztották el a csapatok, három-három két percet ítéltek a játékvezetők, a gólokat tekintve viszont a hazaiak voltak eredményesebbek.

Szupkai Gábor

Az egyik előnyt ugyanis sikerült egy Sarauer rakétával zárni, ami a bolzanoi kapu bal felső sarkában robbant. 1-0. A gólon túl is veszélyesebb volt a Volán, egyértelműen jobban játszottak a hazaiak, Bodó, Manavian és Courchaine is kettőre növelhette volna a különbséget. Panaszra persze így sem volt oka a fehérvári rajongóknak, jó játékkal örvendeztette meg a publikumot a FAV19.

A második játékrészben ellenben volt miért szomorkodni. Egyenlített a Bolzano, Marchetti éles szögből leadott lövése Hetényiről csorgott a vonal mögé. 1-1. A következő emberelőnyből viszont rögtön gólt szerzett a Volán, Kóger Dániel járt túl Melichercik eszén. 2-1. Majd sajnos az ő kiállításának köszönhetően újra egyenlített a vendégcsapat Palmieri jobb felső sarkos bombájával. 2-2. Ezt a húsz percet a Bolzano nyerte, minden tekintetben jobbak voltak ebben a harmadban a vendégek.

Fotó: Koppán Viktor Dávid

A harmadik húsz perc elején elszórakozott egy kettős előnyt a Volán, a Bolzano pedig kihasznált egy hasonló játékhelyzetet, Vallerand góljával először vezetett a Bolzano. 2-3. A hátralévő időben igyekezett a Volán, az utolsó pillanatokban Hetényi helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre Benoit Laporte, de csak Oleksuk talált be az üres kapuba. 2-4. Legutóbbi nyolc mérkőzéséből hetet elveszített a Volán.

 

Fehérvár AV19–HCB Südtirol 2-4 (1-0, 1-2, 0-2)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3098 néző

Vezette: Babic, Siegel (Nagy A., Németh M.)

Fehérvár AV19: Hetényi – Owens, Manavian, Kóger 1, Sarauer 1 (1), Bodo – Sagert (2), Szabó B., Courchaine, Vas J., Maylan – Szirányi, Szaller, Reisz, Kocsis, Vincze P. – Orbán A., Makowski, Sofron I., Orban Brance, Sárpátki. Edző: Benoit Laporte

HCB Südtirol: Melichercik – Egger, Oberdörfer, Reid, Root (2), Frigo – Everson, Glenn (1), Kearney, Oleksuk 1, Palmieri 1 (1) – Seymour, Glira, Insam, Bernard, Vallerand 1 – Marchetti 1, Gellert (2). Vezetőedző: Tom Pokel

Kiállítások: 12 perc, illetve 16 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!