Sport

2016.10.23. 20:28

Négy gólt lőttek az Acélbikák a második harmadban a MAC-nak

Dunaújváros - A MAC Budapest csapatát még egyszer sem sikerült legyőzniük a MOL Ligában az Acélbikáknak. Szombaton - több szakember véleménye alapján - a szezon legjobb meccsén nyert a DAB.

DH-információ

DAB - MAC
6-5 (1-2, 4-0, 1-3)

DAB: Duschek - Hruby (1), Ozols 1 (1), Azari (1), Cseter 1, Dansereau 1 (1) - Ölander, Pfeil, Kaszkov 1, Borbás (2), Becze 1 (1) - Ladygin, Lencsés, Németh, Szepessy B., Léránt - Lévai, Tanka, Mátyásy (1), Nagy M. 1, Odnoga. Vezetőedző: Lee Gilbert.

A tabellán második MAC elleni hazai mérkőzéssel folytatta a MOL Liga küzdelmeit szombat este az Acélbikák együttese. Lee Gilbert tanítványai a sorozat fennállása óta még nem nyertek meccset a fővárosiak ellen, s ezt a szériát szerették volna megtörni a házigazdák. Az acelbikak.net beszámolója szerint a kezdés nem alakult túl jól a hazaiak számára, mert Kovács Cs. már a 6. percben belőtt egy emberelőnyt, s bár erre postafordultával válaszolt a sérüléséből visszatérő Kaszkov, a sokadik hazai védelmi megingást újabb gólra váltotta a vendégcsapat, amely Mestyán találata után 2-1-es vezetéssel várhatta a folytatást. Melyben nem sok öröme volt a fővárosiaknak, mert a térfélcsere után egy teljesen más felfogásban játszó DAB jött ki a jégre. Az Acélbikák egyre több párharcot nyertek meg, s Cseter, valamint Becze találataival alig hat perc alatt megfordították az állást (3-2). Ez láthatóan megviselte a MAC játékosait, több felesleges szabálytalansággal sújtották együttesüket, így előbb Ozols, majd Dansereau lőtt parádés gólt, így minimális hátrányából tetemes előnyt kovácsoltak a a dunaújvárosiak (5-2). A hazai drukkerek jókedve a 46. percben tovább fokozódott, amikor Nagy Márk is mattolta a válogatott Bálizs kapust, s ekkor nem sokan gondolták, hogy még izgalmakat is hozhat a véghajrá (6-2).

Becze Tihamér góljával szerzett először vezetést a DAB. A csatár alakította 3-2-re a mérkőzés állását   Fotó: Ady Géza

 

Márpedig izgalmakban nem volt hiány, ugyanis az utolsó tíz percben sorozatban kapták a kétperces büntetéseket a hazaiak is, s négy előnyéből hármat ki is használt a fővárosi alakulat, amely az 55. percre egy gólra felzárkózott (6-5). Az utolsó percekben kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre Majoross Gergely, ám a Bikák kivédekezték a kritikus időszakot, és szép, 6-5-ös győzelmet aratva szerezték meg a három pontot.

Lee Gilbert: - Az elején nem korcsolyáztunk megfelelően, nem dolgoztunk keményen, nem voltunk elég fizikálisak. A második harmad előtt elsősorban ezt kértem a srácoktól, akik ezt maximálisan végre is hajtották, ebből az ellenfél kiállításokat kapott, amikből szerencsére sikerült gólokat is szereznünk. Külön öröm volt Nagy gólja, megdolgozott érte a fiatal sor, és mint a végén kiderült, óriási szükségünk volt arra a találatra. Sajnos a meccs vége felé a játékvezetők a kelleténél jobban beleavatkoztak a mérkőzésbe, több gyenge ítélet is volt, ami miatt nagyon szoros lett a vége, de úgy gondolom, megérdemelten győztünk és nagyon örülök, hogy ezt ennyi ember előtt tettük! Ezúton is köszönjük a biztatást a lelkes szurkolóknak - az ő érdemük is ez a ma esti siker!



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!