Sport

2016.10.24. 12:09

A Gárdony-Pázmánd NKSE a listavezető otthonában bukott

Budapest - A női kézilabda NB I /B hatodik fordulójában a korábban szebb napokat látott Vasas SC otthonában vendégeskedett a Gárdony-Pázmánd NKSE együttese.

Ferencz Balázs

Az NB I/B Nyugati csoportjában öt mérkőzéséből ötöt nyert a korábbi FKC-s lányokat, Herr Anitát és Becséri Kittit is foglalkoztató Vasas, így eget rengető reményekkel nem utazhatott a Fáy utcába a bajnokság újonca. A Gárdony-Pázmánd NKSE annak ellenére, hogy első idényét tölti a honi kézilabda második vonalában, reményt keltően kezdte a pontvadászatot, három győzelemmel és két vereséggel a középmezőny elején tanyáztak Németh Helga lányai. Akik aztán a Vasas vendégeként küzdöttek ugyan, de méretes zakót kaptak a hétvégén.

Fotó: Vasas SC

Vasas SC-Gárdony-Pázmánd NKSE 31-14 (15-6)

Vasas: Tzintzis - Hárs 1, Mester 2, Hanusz, Katona 8, Becséri 3, Rózsa 5. Csere: Herr 4 (1), Pados 3 (1), Lyngby 2 (1), Ködmön 1, Németh M. 1, Tóth 1, Bíró, Szeberényi. Edző: Csík János

Gárdony: Fekete D., Szendrei (kapusok) - Németh N. 1, Kuhinkó V. 1, Flesser D. 2, Szabó A. 4, Dublinszki D., Jaksics R., Gyebrovszki Z. 3, Selenka Sz. 2, Zs. Nagy D., Kőszegi G., Urfi 1, Hamuth L. Vezetőedző: Németh Helga.

Kiállítás: 14 perc ill. 8 perc

Hétméteres: 5/3 ill. 4/2.

Fotó: Vasas SC

A 8. percig egyenrangú partner volt a két csapat, fej-fej mellett haladtak, de a 10. perctől meglépett a Vasas. Fekete Dorina parádés védéseinek köszönhetően a fővárosiak nehezen tudtak gólt lőni, azonban egy rossz mozdulat következtében megsérült a tópartiak kapusának térde és le kellett cserélni. Az első félidőben még tartották magukat a gárdonyi lányok - igaz rettentő kevés gólt szereztek, de a második játékrészre elfáradtak és nem tudták felvenni a ritmust a nagy iramot diktáló vendéglátókkal. Közben

Flesser Dóra is lesérült egy durva visszarántás következtében, tompítás nélkül esett a vállára, súlyos zúzódást szenvedett a rutinos játékos, akit a végeredmény sem vígasztalhatott: 31-14-re nyert a Vasas.

A gárdonyiak vasárnap a Győri ETO II otthonában vendégszerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!