Sportvilág

2016.10.24. 16:00

Hamilton ötvenedik győzelme: Austinban negyedik alkalommal nyert a brit pilóta - Faragott ponthátrányán

Austin - A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton nyerte vasárnap a Forma-1-es Amerikai Nagydíjat, aminek köszönhetően csökkentette hátrányát a pontversenyben Nico Rosberggel szemben.

Kelemen Attila

Lewis Hamiltonnak ez volt pályafutása ötvenedik és idei hetedik futamgyőzelme. Az Egyesült Államokban ötödször, Austinban pedig negyedik alkalommal nyert. Hamilton mögött csapattársa, a világbajnoki pontversenyben vezető német Nico Rosberg lett a második, akinek előnye 33 pontról így 26 egységre csökkent. A dobogó alsó fokára a Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo állhatott fel.

Hamilton több elrontott rajt után ezúttal remekül kezdte a futamot. Rosberg viszont egy helyet rontott, miután Ricciardo megelőzte őt, Kimi Räikkönen pedig Max Verstappen elé került.

Hamiltont immáron negyedszer intették le elsőként Austinban Fotó: Mercedes AMG F1

Az első kerékcserék során Rosberg némi meglepetésre közepes, Hamilton pedig változatlanul lágy keverékű abroncsot kapott. A 13. körben Verstappen visszaelőzte Räikkönent, akinek autójára később szuperlágy gumikat tettek, ám ez nem eredményezett komoly előrelépést számára. Ám a Red Bull holland pilótája nem örülhetett sokáig, ugyanis motorhiba miatt fel kellett adnia a küzdelmet. A virtuális safety car miatt lényegében a csapattársának tett keresztbe Verstappen autójának elvontatása. Hiszen ez idő alatt Rosberg ingyen kerékcserét kapott, és vissza tudta venni a második helyet.

A vb-pontversenyek állása 18 futam után (még 3 van hátra), pilóták:

1. Rosberg 331 pont

2. Hamilton 305

3. Ricciardo 227

4. Vettel 177

5. Räikkönen 170

6. Verstappen 165

7. Pérez 84

8. Bottas 81

9. Hülkenberg 54

Csapatok:

1. (és már világbajnok) Mercedes 636 pont

2. Red Bull 400

3. Ferrari 347

4. Force India 138

5. Williams 130

6. McLaren 74

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!