Sport

2016.10.24. 16:40

Nagyot küzdött a ZTE a Békéscsaba ellen - Bobál szerint akár el is dönthették volna

Egyik csapat szakvezetője sem volt elégedetlen a labdarúgó NB II 14. fordulójában, szombaton este lejátszott ZTE FC-Békéscsaba (2-2) találkozó után, hiszen Csató János és Spisljak Zoran is pozitív kicsengésű nyilatkozatot adott.

Kerkai Attila

Természetesen a ZTE FC és a Békéscsaba szempontjából is alakulhatott volna ennél is kedvezőbben a végeredmény, de maradjunk a felvezetésben leírtaknál. Amennyiben egy lagymatag, unalmas mérkőzés után születik meg ez az eredmény, akkor valószínűleg korántsem lehetne mindenki elégedett. A közönség reakciójából kiindulva viszont a nézőknek is tetszett, amit láttak a két csapattól. Ahogy már megírtuk tudósításunkban is: a ZTE FC a 22. perctől emberhátrányban futballozott, de ennek ellenére kétszer is vezetett, végül pedig egy megpattanó lövéssel egyenlített a Békéscsaba, amely a kiállítás után érthetően többet támadott.

A ZTE FC együttesében talán most nyújtotta a legjobb teljesítményt Bobál Gergely, aki végig nagyon aktívnak bizonyult. Sőt, az egerszegiek első góljánál ő harcolta ki a szabadrúgást, amit aztán Jakab tekert középre, a szabálytalanság sértettje pedig nemes bosszút állt, hiszen a kapuba csúsztatta a labdát. A második hazai találat előtt pedig Bobált vágták fel a viharsarki védők a 16-oson belül, s a büntetőt Jakab értékesítette.

Fehér mezben az egerszegi Daru harcol emberével. A ZTE gólvadászára ezen a meccsen a szokottnál kevesebb fény esett
Fotó: Katona Tibor

- Kétszer vezettünk, de nem tudtunk nyerni, ám azt gondolom, hogy jól játszott a csapat - értékelt a mérkőzés után Bobál Gergely, amikor szót váltottunk vele az összecsapásról. - Mégis azt mondom, hogy már az első félidőben, a kiállításig is el lehetett volna dönteni a találkozót, hiszen nekem is volt két nagy lehetőségem. Amikor aztán villant a piros Villámnak, azt gondolom, hogy ezzel a 2-2-vel látatlanban kiegyezett volna mindenki. Nagyot küzdött a csapat ezúttal, és megyünk tovább az úton, melynek során vasárnap Szegeden nyernünk kell.

A Békéscsaba elleni mérkőzés elején viszont volt egy meleg helyzet. A 32. másodpercben Forgács András ütközött Urbin Péterrel, a zalai védő sárga lapot kapott, a vendégeknek pedig járt a szabadrúgás a 16-os vonaláról...

- Meleg helyzet volt, de én úgy érzem, nem követtem el szabálytalanságot, hiszen most is úgy emlékszem rá, hogy a labdát rúgtam el - mondta Forgács András az esetről. - Azon lepődtem meg, hogy szólt a síp, de szerencsére ebből az esetből nem lett nagyobb gond.

Forgács András aztán a kiállítás utáni időszakról is beszélt. Nem feledkezett megemlíteni fiatal csapattársát, Kretz Bálintot sem, aki Villám helyét vette át a védelem jobb oldalán, és - mi is úgy láttuk - nagyon sokat segített a csapatnak határozott játékával.

A Bobál Gergely által említett következő, a sereghajtó SZEOL SC elleni találkozóig viszont lesz még egy hosszú utazása a ZTE FC-nek. Szerdán a Magyar Kupában a 64 között a Tiszakécske vár a zalaiakra (az összecsapás 16 órakor kezdődik), s egy mérkőzésen dől el a továbbjutás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!