Sport

2016.10.24. 16:40

Előkelő zalai helyezések a formás hölgyek és tökéletesre gyúrt férfiak versenyén

Az elmúlt hét végén megrendezett II. Zimmermann Kupa testépítőverseny eredményeit még nem közöltük. A véglegesített listákon több zalai versenyző is előkelő helyezést ért el.

Kerkai Attila

Mint korábbi híradásainkban már beszámoltunk róla, a WBPD Hungary égisze alatt megszervezett viadalon több mint száz testépítő állt a pontozók elé. Köztük több, már rutinosnak számító, és számos, első versenyeinek egyikén túljutó zalai testépítő is megmérette magát.

Az egerszegi Németh Bálint a tehetségek közt nyert

Nézzük sorban a kategóriákat és a zalaiak helyezéseit. A férfi junior (16-23 év) bodybuilding nyílt kategóriában a kanizsai Metroflexben edző Horváth Gergő első helyezést ért el. Ugyanebben a kategóriában, ám a felnőttek 40-50 éves korosztályában az egerszegi Nemes Donát (Power Gym) másodikként zárt. Horváth Gergő a tehetségkutató nyílt kategóriában is dobogós lett, méghozzá a harmadik helyen. A fiúkkal folytatva, született egy szép zalai siker is, hiszen az egerszegi Németh Bálint (XXL Fitness) a Tehetségkutató Sport Physique nyílt kategória versenyét megnyerte, a 175 cm alattiak Sport Physique összevetésében pedig ezüstérmet szerzett. Az egerszegi Hagyma Gym sportolója, Seress Róbert a "Sport Physique" kategória 176 cm felettiek versenyében ért el remek eredmény, hiszen bronzérmesként zárt. Ugyanebben a kategóriában, ám a 176 cm alattiak viadalában az ugyancsak Hagyma Gym-ben sportoló Szőke László 6. lett, aki a tehetségkutató kategóriában ötödikként zárt.

Dr. Sáska Szandra sikere papírforma volt

Nézzük a hölgyek eredményeit. A FitMom (160 cm felettiek) versenyében az egerszegi Séra Katalin (Hagyma Gym) második helyezést szerzett, ugyanitt  Babuszek Anita (Power Gym) a dobogó harmadik fokára állhatott.  A szintén egerszegi Szabó Klaudia (Power Gym) a Model Physique kategória (30-40 év közöttiek) nyílt versenyében lett második, ugyanitt Séra Katalin harmadikként zárt. Horváth Márta (Power Gym) a fenti kategóriában negyedik lett, a 170 cm felettiek között pedig harmadik. Szabó Klaudia a 165 cm alattiak között szerzett egy bronzot is, Dóber Viktória (Power Gym) pedig negyedik lett. Dóber Viktória a dobogósra is felállhatott, hiszen a "Tehetségkutató Modell Physique" nyílt versenyében (165 cm alattiak)  viadalában szerzett ezüstérmet.

A kanizsai Horváth Gergő, a férfi junior nyílt kategória győztese
Fotó: Szekeres Péter, Sipos Bálint

Az egerszegi Liszli Erika (Power Gym) a Sport Physique kategória (30-40 év) nyílt viadalában lett 4. helyezett. Ugyanebben a kategóriában a 165 cm alattiak versenyében az egerszegi dr. Sáska Szandra (XXL Fitness) a várakozásoknak megfelelően nyert, itt Liszli Erika másodikként végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!