f1

2016.10.25. 05:59

Gutierreznek valószínűleg távoznia kell a Haastól

Günther Steiner csapatfőnök többet várt mexikói versenyzőjétől.

Horváth Dániel

Fotó: Haas F1 Team

A Haas olasz csapatfőnöke elárulta, még mindig kérdéses Esteban Gutierrez jövője a csapatnál. Az újonc amerikai istálló Romain Grosjean szerződéshosszabbítását már korábban bejelentette, így csak egy ülés kiléte tisztázatlan.

A mexikói Gutierrez – Carlos Slim támogatásának köszönhetően – tavaly a Ferrari tesztpilótája volt, idén pedig ennek a támogatásnak köszönhetően lett a Haas-Ferrari versenyzője.

Gutierrez teljesítménye viszont hagy némi kivetnivalót maga után: eddig még pontot sem szerzett, szemben csapattársa 29 világbajnoki egységével.

„Hogy őszinte legyek, természetesen többet vártunk Gutierreztől” – mondta Steiner a finn Turun Sanomatnak Austinban.

„Mindeközben persze igaz, hogy sok balszerencsés versenye volt, főleg a szezon elején, amikor Grosjean pontjai nagy részét gyűjtötte. Azonban a szezon második felében is több lehetőségünk volt, így a hátralévő versenyek jól jönnek Esteban számára, hogy megmutassa mit tud.”

A Turun Sanomat információi szerint a Haas számára Kevin Magnussen és Felipe Nasr is opció lehet Grosjean lehetséges jövő évi csapattársaként, miközben Gutierrez jövője nem túl fényes: korábbi csapata, a Sauber sem érdeklődik szolgálatai iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!