Sport

2016.10.25. 15:39

Sikerült a rajt - Pályán az NB II-es női csapatok

Szombathely - Az NB II-es női röplabda-bajnokságot mindkét szombathelyi csapat 3:1-es győzelemmel kezdte.

Vastag Nándor

Haladás VSE-Sportiskola - PTE-PEAC 3:1 (-22, 24, 18, 23).

- Szombathely, 200 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás, Prukner.

HVSE-SI: HORVÁTH D., BOKOR, Mikos, MERKLINNÉ, Fazekas, Mohl-Benesóczky. Csere: Zoltán (liberó), Farkas (liberó), Marton. Edző: dr. Mucsi Péter.

Rangadóval indult a szezon, az előző idényben bajnok Haladás az ezüstérmes PEAC-ot fogadta. A vasi csapat a megilletődött kezdés után egyre inkább belelendült, azonban az első játszma végjátékában nem sikerült fenntartani a megfelelő koncentrációt, így a vendégek kerültek előnybe (22-25). A második etapban fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám ezúttal a zöld-fehéreknek jött ki jobban a lépés (26-24). A végjáték parádés megnyerése a harmadik szettben lendületesebb játékot adott a hazaiaknak, akik állva hagyták ellenfelüket (25-18). A negyedik játszma ismét nagy küzdelmet hozott. A pécsiek 23-18-as hátrányból még kiegyenlítettek, de ezután már csak a vasiak szereztek pontot (25-23). Az izgalmakkal teli mérkőzést megérdemelten nyerte meg a házigazda. Junior: 3:0 (8, 14, 7).

Szombathelyi Egyetemi SE - Honvéd Zrínyi SE 3:1 (20, 23, -20, 20).

- Szombathely, 100 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás, Őri.

SZoESE: Horváth M., Halmosi, Kiss, Simon, Németh, Gulkai. Csere: Nagy T. (liberó), Varga N., Nagy J. Edző: Bodzer Attila.

A hazaiak lassan kezdtek, de az első szettet ennek ellenére is behúzták (25-20). A második játszma végtelenül szoros játékot hozott, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. A szombathelyiek ekkor már jobban és lelkesebben röplabdáztak, aminek meg is lett az eredménye (25-23). A harmadik szettben a vendégek nyitásfogadása közel tökéletes volt, valamint mezőnyben elképesztő munkát végeztek, a SZoESE viszont rengeteget hibázott (20-25). A negyedik felvonásban a vasi csapat végig magabiztosan teljesített, így megnyerte a meccset (25-20). A győzelemből mindenki kivette a részét, az egyetemisták igazi csapatként játszottak. Junior: 0:3 (-15, -18, -17).

A bajnokság szerdán városi rangadóval folytatódik, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a SZoESE látja vendégül a HVSE-SI-t. A találkozó 19.30-kor kezdődik az egyetemi sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!